CCC končí ako hlavný sponzor

Tím CCC sa ocitol v neľahkej situácii. Ich hlavný sponzor pocítil následky krízy a rozhodol sa ukončiť spoluprácu s tímom po konci tejto sezóny. Jazdci boli nútení obetovať 50% platu a dohodnúť sa na odjazdení tejto sezóny. Tímový manažér Jim Ochowicz sa tak ocitol v ťažkej situácii, ak má tím prežiť musí okamžite hľadať sponzora na budúcu sezónu. Už v apríli prišla správa z ich tábora, že prepúšťajú podporný tím ľudí. Poľský reťazec CCC tak končí o rok skôr. Zmluva bola platná i pre nasledujúcu sezónu. Stále nie je známe čo sa stane so ženským tímom CCC-Liv team.

Dobrou správou je, že Giant ako druhý sponzor zostáva. Súpiska tímu je poriadne nabitá a jazdci ako Greg Van Avermaet, Ilnur Zakarin, Matteo Trentin či Fausto Masnada majú zmluvy do roku 2021. Ak tím neprežije, tak si musia hľadať nové pôsobisko už počas tohto leta. Nájsť nového zamestnávateľa v tejto ťažkej dobe vyzerá ako nadľudský výkon. Jazdci dostanú ešte plnú výplatu za marec, no od apríla budú o polovicu ľahší. Tím však musí zaistiť. že každý jazdec dostane minimálny ročný plat podľa UCI pravidiel.

Jim Ochowicz už pred časom reagoval:

„Rozhodnutie o prepúšťaní bolo náročné. Niekoľko týždňov späť by sme si to ani nepomysleli. Pandémia Covid-19 zasiahla výrazne nášho hlavného sponzora a ako iné športové tímy musíme i my prijať drastické opatrenia. Ekonomika v tejto ťažkej dobe je mimo našu kontrolu. Vieme, že do konca júna sa určite nebude pretekať. Situácia sa však každým dňom mení a vieme preto robiť iba krátkodobé rozhodnutia. Aby sme vedeli znova naskočiť do pretekania musíme ušetriť peniaze a preto prepúšťame celý personál až na niekoľko výnimiek. Jazdcom taktiež výrazne krátime plat. Až budeme znova v kolotoči World Tour, tak naberieme čo najväčší počet ľudí naspäť. V týchto ťažkých časoch chceme reprezentovať sponzorov a fanúšikov čo najlepšie. Túžime sa vrátiť k tomu čo milujeme čo najskôr.“

Pandémia zasiahla okrem tímu CCC aj ďalšie stajne. Lotto -Soudal začal s opatreniami ako prvý. Postupne sa pridali Mitchelton-Scott, Astana či Bahrain-McLaren.

 

Zdroj: cyclingnews.com

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár