Dwars door Vlaanderen: Ďalšie víťazstvo tímu Quick-Step

zdroj: twitter.com/fietsmagazine

V nedeľu sa koná druhý monument sezóny, Okolo Flámska. Poslednou skúškou pred veľkou klasikou boli preteky Dwars door Vlaanderen. Trať dlhá 180 kilometrov obsahovala niekoľko sektorov s dlažobnými kockami a bol to ideálny test formy pred nedeľným vyvrcholením „flámskeho týždňa“. Počas závodu pršalo, čo prinieslo opatrnú stratégiu zo strany jazdcov.

Po roku sa opäť tešil Yves Lampaert (:qst:). Belgičan si dokázal ustrážiť niekoľko útokov v posledných 25 kilometroch a približne kilometer pred koncom sa vydal na sólovú jazdu. Domáci jazdec unikol z päťčlennej skupiny, ktorá sa vytvorila na poslednom sektore s mačacími hlavami. Boli v nej Sep Vanmarcke (:efd:), Edvald Boason Hagen (:ddd:), Mads Pedersen (:tfr:), Mike Teunissen (:sun:) a neskorší víťaz, Yves Lampaert. Predtým zaútočili Greg Van Avermaet (:bmc:) a Tiesj Benoot (:lts:). Skvelou prácou tímu Quick-Step floors bol tento silný atak zmarený.

Dnešným víťazstvom sa Lampaert začlenil do skupiny jazdcov, ktorí vyhrali túto klasiku dvakrát. Pred ním sa to podarilo Johanovi Museeuwovi a jeho súčasnému kolegovi, Nikimu Terpstrovi. 26-ročný cyklista vylepšil pozoruhondú víťaznú šnúru tímu Quick-Step. Belgická stajňa má na konte už 20 víťazstiev v prebiehajúcej sezóne.

„Je fantastické vyhrať. Viem, že nie som taký šampion ako oni, ale dnes som sa cítil naozaj dobre. Sú to ďalšie vyhrané World Tour preteky, takže som veľmi šťastný,“ vyhlásil dnešný víťaz Lampaert.

Útok Lampaerta v posledom kilometri:

Výsledky:

1.Yves Lampaert (Bel):qst:
2.Mike Teunissen (Ned):sun:
3.Sep Vanmarcke (Bel):efd:
4.Edvald Boasson Hagen (Nor):ddd:
5.Mads Pedersen (Den):tfr:
6.Zdenek Stybar (Cze):qst:
7.Tiesj Benoot (Bel):lts:
8.Greg Van Avermaet (Bel):bmc:
9.Niki Terpstra (Ned):qst:
10.Jasper Stuyven (Bel):tfr:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár