Juraj Sagan je nový majster Slovenska, českú časť ovládol prekvapujúco František Sisr

Dnes pokračoval spoločný národný šampionát Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike pretekami s hromadným štartom. Na jazdcov dnes bolo pripravených 186 kilometrov. Profil trate bol rovinatý a na jazdcov čakal jeden veľký okruh a 8 malých. Štart i cieľ bol v Trnave, organizátori rozmýšľali nad technickým dojazdom po dlažobných kockách v centre Trnavy, no nakoniec túto myšlienku zahodili, keďže Tour de France je za rohom a nechceli tak ohroziť učasť elitných pretekárov.

Do úniku dňa si naskočilo 7 jazdcov, skupina bola v zložení Juraj Sagan, Petr Vakoč, Sisr, Boroš, Kalojíros, Schlegel a Sedláček. Jediným Slovákom tak bol starší brat Petra Sagana. Ich náskok sa vyšplhal na hranicu takmer 4 minút. Tempo v pelotóne udával tím Dukly Banskej Bystrice, no náskok sa nezmenšoval. Zníženie vyvoval až nástup Zdeňka Štybara. ktorý tak rozhýbal nudné preteky. Z pelotónu sa razom utvorila silná skupina, v ktorej bol Peter Sagan a vyzeralo to, že náskok približujú čoraz viac. 15 kilometrov pred cieľom vyštartoval Josef Černý a vydal sa na samostatnú „časovku“. O desať kilometrov neskôr bol 30 sekúnd za skupinov na čele. V tento moment bolo jasné, že o titule majstra Slovenska bolo rozhodnuté. Spomínaný Černý však nedokázal dostihnúť únik a pätica na čele si to rozdala o český titul.

Záver

V záverečnej rovinke bola šestica jazdcov, z toho 5 bojovalo o český titul. Tím Elkov Author mal dvojicu cyklistov a náležite to využil. Petr Vakoč bol jediný reálny súper, no vyštartoval priskoro, František Sisr si počkal a zaznamenal tak životné víťazstvo. Druhý skončil Tomáš Kalojíros, tretí Petr Vakoč. Slovenskú časť ovládol Juraj Sagan, druhému Erikovi Baškovi to rozbehol Peter Sagan, tretí napokon skončil Patrik Tybor. Tourminátor sa tak od roku 2010 nedostal na pódium.

Trasa:

 

 

Zdroj: majstrovstvacctrnava.sk

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár