Liège-Bastogne-Liège: Posledná jarná klasika v moci mladého Luxemburčana

zdroj: twitter.com/wielerrevue

Poslednými ardénskymi pretekmi sa ukončila jarná časť klasikárskej sezóny. Najstraršia monumentálna klasika merala 258 kilometrov a jazdcov potrápili početné stúpania, ktoré často dosahovali sklon väčší ako 10%.

Preteky vyhral Luxemburčan Bob Jungels (:qst:). 25-ročný závodník sa osamostatnil na čele 18 kilometrov pred cieľom. Predtým zaútočil spolu s Woodsom (:efd:), Fuglsangom (AST) a Henaom (:sky:) na vrchole stúpania Roche-aux-Faucons. Za ním ho nasledovala skupina s hlavnými favoritmi ako Valverde (MOV), Alaphilippe (:qst:), Dumoulin (:sun:), Wellens (:lts:) alebo Kreuziger (:ors:). V stíhacej skupine chýbal napríklad Vincenzo Nibali (:bmt:). S výsledkom chcel niečo urobiť Vanendert, ale úradujúci luxemburský šampión si vpredu držal dobré tempo. O pódiové umiestnenia zabojovali Woods s Bardetom (:alm:). Dobrý výkon dnes podal mladý jazdec z tímu Petra Sagana, Davide Formolo (BOH), ktorý skončil na siedmom mieste. Do Ardén prišiel s dobrou formou Roman Kreuziger, ktorý dnes obsadil ôsmu priečku.

Svoje piate víťazstvo na Liège-Bastogne-Liège nepridal Alejandro Valverde. Ten sa držal v prednej skupine, no nezaútočil a ani nepokryl rozhodujúce nástupy. V cieli došiel až na trinástom mieste. Bob Jungels napodbnil krajana Andyho Schlecka, ktorý tu zvíťazil ešte v roku 2009. Po víťaznom Okolo Flámska ide o druhý víťazný monument pre tím Quick Step Floors. Belgický tím potvrdil, že momentálne je najlepším tímom v pelotóne. Od začiatku sezóny sa jazdci v modrých dresoch radovali z víťazstva celkovo 27-krát.

Dojazd:

Profil pretekov:

Výsledky Liège-Bastogne-Liège:

1.Bob Jungels (Lux):qst:6:24:44
2.Michael Woods (Can):efd:0:00:37
3.Romain Bardet (Fra):alm:
4.Julian Alaphilippe (Fra) Quick-Step Floors:qst: 0:00:39
5.Domenico Pozzovivo (Ita):bmt:
6.Enrico Gasparotto (Ita):bmt:
7.Davide Formolo (Ita)BOH
8.Roman Kreuziger (Cze):mts:
9.Sergio Henao (Col):sky:
10.Jakob Fuglsang (Den)AST

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár