MS Katar: Fenomenálny Sagan je znova majster sveta!

zdroj: facebook.com/PeterSagan/

Peter Sagan (:tcs:) obhájil titul majstra sveta! Jeho záverečný finiš nemal obdoby. Nádherne sa pretiahol okolo bariéry a konkurentom nedal šancu. Preteky sprevádzali ťažké podmienky, keď na trati panovali nepríjemné teploty. Do cieľa došlo len približne 50 jazdcov. Druhé miesto obsadil Mark Cavendish (:ddd:). Bronzovú priečku legenda Tom Boonen (:eqs:). Skvelo dnes Petrovi pomáhali jeho kamarát Michael Kolář (:tcs:) a brat Juraj Sagan (:tcs:).

Kľúčový moment

Kľúčový moment prišiel 170 kilometrov pred cieľom, keď belgický tím výborne spolupracoval a roztrhal pelotón. Do silnej skupiny sa dostali tiež i Holanďania, Slováci, Taliani, Nóri, Briti a Austrálčania. Belgičania mali prevahu, keďže v 26-člennej skupine mali až 6-násobné zastúpenie. Skupina výborné spolupracovala a svoj náskok neustále zvyšovala. Prvý náznak nástupu predviedol Niki Terpstra (:eqs:) 5 km pred cieľom, no neúspešne. 2,8 km pred cieľom nastúpil ďalší Holanďan Tom Leezer (:lot:), no ani tomu to nevyšlo a tak sa muselo rozhodnúť v hromadnom dojazde. Ten fenomenálne ovládol Peter Sagan (:tcs:), keď sa ako lasička pretiahol popri bariére.

Finiš:

Šťastný víťaz po pretekoch povedal:

„Neverím tomu. Som stále v šoku. Som neuveriteľne šťastný. Skoro som nestihol ten útok Belgicka. I v závere som mal štastie, že ma Nizzolo nezablokoval. Mal som tu obrovskú podporu. Veľa rodákov ma sem prišlo podporiť. Ďakujem rodine, ktorá ma sem prišla podporiť. I bratovi, ktorý makal, Michaelovi Kolářovi, ktorý odviedol neskutočnú robotu. Som šťastný a ďakujem všetkým.“

Konečné poradie:

1.Peter Sagan (Slovensko)05:40:43
2.Mark Cavendish (Veľka Británia)
3.Tom Boonen (Holandsko)
4.Michael Matthews (Austrália)
5.Giacomo Nizzolo (Taliansko)
6.Edvald Boasson Hagen (Nórsko)
7.Alexander Kristoff (Nórsko)
8.William Bonnet (Francúzsko)
9.Niki Terpstra (Holandsko)
10.Greg Van Avermaet (Belgicko)
19.Michael Kolář (Slovensko)00:00:13
39.Juraj Sagan (Slovensko)00:05:26

 

Čo si o výkonoch našej trojky myslíte vy?

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár