Omloop Het Nieuwsblad: Štybarova životná výhra

zdroj: twitter.com/deceuninck_qst

Dnes sa rozžiarili oči všetkým fanúšikom jarných klasík. Na programe totiž bola prvá čerešnička – Omloop Het Neuwsblad. Na jazdcov bolo pripravených 13 stúpaní, 9 dláždených sektorov a celkovo 200 kilometrov. Do úniku dňa naskočila štvorica jazdcov. Útok bol v zložení Roy Jans (Corendon-Circus), Tom Wirtgen (Wallonie-Bruxelles), Alex Howes (:efd:) a Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert). Náskok útočníkov narástol na 14 minút a to len po 40 kilometroch pretekania. O ďalších 40 to bolo už len 9 minút a vyzeralo to, že sa hlavný balík prebral z letargie. Prvá selekcia pelotónu prišla na stúpaní Leberg, kedy sa oddelila 21-členná skupina favoritov.

Po ôsmom stúpaní na Molenberg bol únik definitívne zlikvidovaný a začal skutočný boj o prvenstvo. V skupine boli jazdci ako Greg Van Avermaet (:ccc:), Wout Van Aert (:lot:), Tiesj Benoot (:lts:), Zdeněk Štybar (:dqt:), Matteo Trentin (:mts:) či Yves Lampaert (:dqt:). Ďalšia selekcia prišla po páde jedného z jadcov pri stúpaní na Elverenberg. Na čele sa osamostatnila šestica jazdcov Oss (BOH), Van Avermaet (:ccc:), Lutsenko (AST), Štybar (:dqt:), Wellens (:lts:) a Teuns (:bmt:). Po legendárnom Muur Kapelmuur to bola už len pätica, keď odpadol Talian Oss.

Záver

Po Bosbergu to bola stále patová situácia, keď nechcel nikto odpadnúť. Van Avermaet to neustále skúšal, no na každý atak reagoval český cyklista. Na posledných desiatich kilometroch prichádzali ataky, no nikomu sa nedarilo odskočiť. Až sa napokon jeden podaril, Čech využil neúspešný pokus Van Avermaeta a nekompromisne nastúpil. Jazdec v tíme CCC len smutne zvesil nohy a nemal chuť ani sily reagovať, pretože by dotiahol trojicu za sebou a to sa mu nechcelo. Napokon si došiel pohodlne pre druhé miesto. Z životného víťazstva sa dnes tešil Zdeněk Štybar (:dqt:), bronz vybojoval Tim Wellens (:lts:).

Video nástupu:

Výsledky:

1.Zdeněk Štybar (Cze):dqt: 4:53:51
2.Greg Van Avermaet (Bel):ccc:
3.Tim Wellens (Bel):lts:
4.Alexey Lutsenko (Kaz)AST
5.Dylan Teuns (Bel):bmt:
6.Jean-Pierre Drucker (Lux)BOH
7.Yves Lampaert (Bel):dqt:
8.Philippe Gilbert (Bel):dqt:
9.Matteo Trentin (Ita):mts:
10.Oliver Naesen (Bel):alm:

Zdroj: cyclingnews.com
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár