Pascal Ackermann: So Saganom si podelíme šprintérske etapy na Gire

zdroj: twitter.com/BORAhansgrohe

Pascal Ackermann (BOH) vyhral prvú etapu na šprintérsky nabitom podujatí UAE Tour. V cieli rovinatej etapy zvíťazil v konkurencii druhého Caleba Ewana (:lts:), štvrtého Dylana Groenewegena alebo Sama Bennetta (:qst:) a Fernanda Gavíriu (:uae:), ktorí sa ocitli na zlých pozíciách. V Spojených arabských emirátoch sa tak okrem Vivianiho nachádza kompletná svetová špička v šprintovaní a je prekvapivé, že prvý zásah si na svoje konto pripísal práve 26-ročný Nemec.

Po víťazstve na Clasica de Almeria ide o jeho druhé víťazstvo v roku. Jeho hlavným cieľom prvej časti sezóny bude Giro d’Italia, kde vlani získal dve etapy a cyklámenový dres pre víťaza bodovacej súťaže. V Taliansku sa predstaví aj ďalší šprintér z jeho tímu – Peter Sagan (BOH).

Pascal Ackermann:

„Chceme mať čo najviac víťazstiev v roku a snažíme sa vyhrávať čo najviac. Na tohtoročnej Tour de France sú pre rovinatých šprintérov iba tri príležitosti. Tak sme si sadli s tímom a dohodli sa, že ak pôjdeme na Giro a Vuelu, máme dokopy 10 až 15 možností. Takže o to sa tento rok pokúsime. Taktiež Emanuel Buchmann pôjde na celkové poradie na Tour a pre mňa je lepšie ísť Giro a Vueltu.“

Ackermann aj Sagan sú úplne iné typy šprintérov. Sagan sa vyžíva v ťažkých a dlhých etapách s hromadným dojazdom. Pascal však ukázal, že na rovine je rýchlejší a dokáže konkurovať úplne najlepším v obore.

„Na Gire máme so Saganom viacero možností. Mať dve karty v tíme je vždy dobré. Možno párkrát prekvapíme. Na Giro sa teším. Máme rovnaký cieľ a chceme spoločne vyhrávať. Vlani sme skúšali jazdiť spoločne a vždy to bolo skvelé. Sme dobrí priatelia a vieme pracovať spoločne.“

Výsledok sa dostavil napríklad na Gooikse Pijl, kde Sagan ponúkol nezištnú robotu pri pokrývaní útokov a rozbiehaní špurtu pre Nemca. Ackermann preteky vyhral.

„Nie je jednoduché dobre zozadu, ale dnes som uvidel voľný priestor a mal som vybudovanú rýchlosť. Snažil som sa to doviesť až na cieľovú čiaru a to bolo prekvapením pre ostatných. Podľa výsledku som sa zjavne rozhodol správne,“ povedal o prvej etape UAE Tour Ackermann.

Giro d’Italia štartuje 9. mája v Budapešti. Predtým sa Peter Sagan zúčastní na jarných klasikách a vysokohorskom sústredení.

Zostrih 1. etapy:

 

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár