Poznáme nových národných šampiónov

zdroj: twitter.com/RoadBikeMag

Národné šampionáty väčšiny krajín sa konajú krátko pred Tour de France. Tento rok sa majstrovstvá každej krajiny odohrávajú počas dvoch víkendov. Prvých víťazov sme sa už dozvedeli. Prinášame vám krátky prehľad víťazov v pretekoch s hromadným štartom a taktiež v individuálnej časovke.

O týždeň už budeme vedieť mená výhercov z ostatných krajín. Pôjde o dresy z Francúzska, Talianska, Nemecka, Dánska, Rakúska, Švajčiarska alebo Holandska. Šampionáty Austrálie, Kolumbie alebo Nového Zélandu sa tradične konali v prvých kalendárnych mesiacoch.

O víťazstve Petra Sagana alebo Josefa Černého na spoločných majstrovstvách Česka a Slovenska sa môžete dočítať v našich minulých článkoch.

Belgicko

O belgický dres si to opäť rozdali najlepší klasikári sveta. V pretekoch s hromadným štartom vyhral Yves Lampaert (:qst:). Ten sa mohol spoľahnúť na tímovú podporu zo strany dvojnásobného belgického majstra Philippa Gilberta (:qst:). Tí spoločne porazili Jaspera Stuyvena (:tfr:).

Časovku vyhral špecialista na túto disciplínu, Victor Campenaerts (:lts:).

zdroj: twitter.com/Cyclingnewsfeed

Španielsko

Po úniku 10 km pred cieľom vyhral Gorka Izagirre (:bmt:). Druhé miesto dosiahol veterán Alejandro Valverde (MOV).

Boj proti chronometru ovládol Jonathan Castroviejo (:sky:). Ten porazil oboch bratov Izagirreovcov.

zdroj: twitter.com/Cyclingnewsfeed

Slovinsko

Talentovaný Matej Mohorič (:bmt:) zvíťazil v pretekoch s hromadným štartom. Na pódiu ho doplnili tímoví kolegovia Novak a Pibernik.

Vicemajster sveta v časovke Primož Roglič (:lot:) preteky kvôli oddychu pred Tour de France vynechal. Z víťazstva v časovke sa tešil ďalší skvelý špecialista Ján Tratnik (CCC Sprandi Polkowice).

Nórsko

Vegard Laengen (:uae:) porazil nórskych favoritov a obliekol sa do nórskeho dresu.

V časovke opäť deklasoval konkurenciu Edvald Boasson Hagen (:ddd:), ktorý sa z tohto víťazstva teší už desiaty raz.

zdroj: twitter.com/PelotonMag

Spojené štáty americké

Za veľkou mlákou vyhral preteky mladý Jonathan Brown z tímu Hagens Berman Axeon. Pre 21-ročného jazdca ide o zatiaľ o prvé profesionálne víťazstvo.

V časovke sa najlepšie darilo Joeymu Rosskopfovi (:bmc:).

Kanada

Antoine Duchesne (FDJ) bude v ďalšom priebehu sezóny nosiť dres s javorovým listom.

Kanadskú časovku vyhral veterán Svein Tuft (:mts:). Vo veku 41 rokov je to jeho posledná profesionálna sezóna v kariére.

Poľsko

Preteky s hromadným štartom ovládol Michal Kwiatkowski (:sky:). Ten absolvoval skoro celé preteky v úniku a víťazstvo označil za jedno z najťažších v kariére.

Tímový kolega bratov Saganovcov Maciel Bodnar (BOH) si zaistil titul v časovke. Porazil aj Kwiatkowskeho, ktorý skončil až na treťom mieste.

twitter.com/kwiato

Zdroj: cyclingnews

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár