Program Petra Sagana na zvyšok sezóny je známy

Peter Sagan

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Peter Sagan (BOH) zamieril po exhibičnom podujatí v Paname aj na Slovensko, kde sa zúčastní reklamnej akcie od Telekomu. Domov sa prišiel pozrieť aj športový riaditeľ Bora – hansgrohe Ján Valach, ktorý okrem iného potvrdil aj ďalší program 29-ročného Sagana v posledných mesiacoch cyklistickej sezóny.

Tento mesiac sa zúčastní na pretekoch v Hamburgu a potom cestuje do Kanady, kde nastúpi na štart Veľkých cien Montrealu a Quebecu. Po návrate, ešte pred MS, ho čakajú dvoje pretekov v Belgicku,“ povedal Valach pre denník Pravda.

Program Petra Sagana 2019:

 

Na všetky preteky, ktoré sa Sagan nahlásil, má dobré možnosti na prípravu na klasikársky svetový šampionát. Nemecká preteky v Hamburgu slúžia väčšinou šprintérom, no ako ukázali roky 2016 alebo 2017, kanadské jednorazovky v Québecu a Montréale slúžia na dobré otestovanie formy. Prvé menované preteky Sagan vyhral v rokoch 2016 a 2017, v Montréale úradoval v sezóne 2013.

Menšie preteky v Belgicku taktiež prispejú k pretekárskej záťaži. Štartovacie listiny ešte nie sú známe, no Slovák určite pomôže pretekom k väčšej viditeľnosti. Vrcholom tretej časti sezóny však budú majstrovstvá sveta. V Anglicku Sagan zaútočí na štvrtý dúhový dres. Trať bude náročná pre čistých šprintérov a zjavne o titul budú bojovať klasikári či odolní borci, medzi ktorými trojnásobný víťaz MS kraľuje.

V prebiehajúcej sezóne má Sagan na konte štyri víťazstvá. Vyhral po etape na Tour Down Under, Okolo Kalifornie, Okolo Švajčiarska a najväčší úspech sezóny dosiahol na Tour de France, kde okrem víťaznej etapy získal rekordný siedmy zelený dres.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár