Strade Bianche: Francúz potvrdil fantastickú formu

Dnes sa rozžiarili oči všetkým fanúšikom jarných klasík. Na programe totiž bol jeden z najobľúbenejších pretekov v seriály World Tour – Strade Bianche. Štart i záver bol už ako tradične v meste Siena. Do prvého úniku sa až po dobrých 30 kilometroch dostala štvorica jazdcov. V úniku boli Alexandre Geniez (:alm:), Nico Denz  (:alm:), Diego Rosa (:sky:) a Leo Vincent (FDJ). Po 75 kilometroch pretekania mali útočníci náskok 2 minúty a 30 sekúnd. Postupom času sa štvorica rozpadala. Pelotón ako prvého dostihol jazdca FDJ, následoval Nico Denz (:alm:) a onedlho bol na čele už len jazdec tímu SKY.

O prvú poriadnu akciu sa postaral Jakob Fuglsang (AST), ktorý svojim nástupom oddelil približne 15-člennú skupinu od zbytku hlavného poľa. O 30 kilometrov neskôr Dán zautočil znova, jeho nástup zachytili Alaphilippe (:dqt:) a Van Aert (:lot:). Trojica ihneď odskočila zvyšku o 30 sekúnd. V sektore 10 belgický cyklokrosár nestačil a začal strácať. Dvojica na čele spolupracovala veľmi dobre a náskok sa zvyšoval. Vyzeralo to, že si to práve tátp dvojka rozdá o prvenstvo.

Záver

Pri stúpaní do Sieny to ako prvý skúsil Jakob Fuglsang (AST), no Francúz nástup zachytil a čakalo sa na ďalšiu akciu. Dvojica spomaľovala a taktizovala a nechala Wouta Van Aerta (:lot:) docvaknúť stratu. Belgičan na nič nečakal a ihneď sa ujal vedenia trojice. 500 metrov pred cieľom bol najväčším favoritom Julian Alaphilippe (:dqt:), ktorému záver sedel najlepšie. V najstrmšom úseku viedol Dán ale Francúz bol nalepený na jeho zadnom kolese, Belgičan Van Aert tempu nestačil a odpadol. Alaphilippe (:dqt:) si počkal a nastúpil na rovnom úseku. Svojim zrýchlením nedal skúsenejšiemu z dvojice šancu. Takticky to 26-ročný mladík zvládol na jednotku a pripísal si tak 4. víťazstvo v sezóne.

Výsledky:

1.Julian Alaphlipppe (Fra):dqt: 4:17:14
2.Jakob Fuglsang (Den)AST0:00:02
3.Wout Van Aert (Bel):lot:0:00:27
4.Zdeněk Štybar (Cze):dqt:0:01:00
5.Tiesj Benoot (Bel):lts:
6.Greg Van Avermaet (Bel):ccc:0:01:01
7.Alexey Lutsenko (Kaz)AST0:01:04
8.Simon Clarke (Aus):efd:0:01:08
9.Toms Skujins (Lat):tfr:0:01:12
10.Tim Wellens (Bel):lts:0:01:21

Zdroj: cyclingnews.com
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár