Tour de France: Tím SKY posiela do boja ťažké zbrane

Froome

zdroj: twitter.com/TeamSky

Presne o 9 dní začína druhá Grand Tour sezóny – Tour de France. Tím SKY dnes zverejnil konečnú nomináciu na tento podnik. V nej nechýba adept na žltý dres – Chris Froome. Trojnásobný víťaz Tour bude mať k ruké neskutočne nabitý tím. Po jeho boku nastúpia jazdci ako Geraint Thomas, Sergio Henao, Michal Kwiatkowski, Mikel Landa či Mikel Nieve. Polovica z nich by mohla byť jednotkou na Tour, pokiaľ by boli v inom tíme. Do zostavy sa nezmestili mená ako Wout Poels, Peter Kennaugh či Ian Stannard.

Do Álp a Pyrenejí sú kľúčoví domestici Henao, Landa a Nieve. Zo zostavy tímu SKY bola až pätica jazdcov do 15. miesta na Tour de France. Kwiatkowski bol na 11. mieste, Henao o priečku horšie, Nieve taktiež na 12. mieste a Thomas bol na 15. priečke. Landa navyše skončil tretí na Giro d’Italia.

Športový riaditeľ Dave Brailsford v rozhovore pre cyclingnews.com povedal:

„Máme veľmi silný tím. Vybrali sme to najsilnejšie čo máme, aby sme podporili Chrisa. Výhodu nášho tímu dúfam využijeme.“


Konečná nominácia tímu SKY: Chris Froome (Gbr), Geraint Thomas (Gbr), Mikel Landa (Spa), Michal Kwiatkowski (Pol), Vasil Kiryienka (Blr), Mikel Nieve (Spa), Sergio Henao (Col), Luke Rowe (Gbr) and Christian Knees (Ger).

 

zdroj: cyclongnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár