Žralok z Messiny odstúpil!

Tour de France

zdroj: twitter.com/Bahrain_Merida

Taliansky cyklista Vincenzo Nibali (:bmt:) musel odstúpiť z Tour de France. V 12. etape končiacej na Alpe d’Huez spadol v posledných piatich kilometroch a následné zranenia mu nedovolili pokračovať v ďalších etapách.

33-ročný cyklista bol po etape prevezený do nemocnice v Grenoble. Tam sa potvrdilo, že Nibali má zlomený stavec. Etapu dokončil na siedmom mieste so stratou 13 sekúnd na víťazného Gerainta Thomsa (:sky:). V celkovom poradí bol na slušnom štvrtom mieste a v Pyrenejách by mohol zamiešať s vrchárskou špičkou a možno by aj zabojoval o svoj druhý žltý dres. Doposiaľ jediný získal v roku 2014.

V oficiálnom televíznom prenose sme nevideli Nibaliho pád, no potom sa na internet dostali amatérske zábery. Z nich nie je úplne jasné, kto zavinil kolíziu. Bol to buď motorkár alebo divák.

„Cesta sa tam dosť zúžila. Neboli tam žiadne bariéry a boli tam dve policajné motorky. Keď Froome zrýchlil, nasledoval som ho. Cítil som sa dobre. Potom tam bolo spomalenie a spadol som. Ja vlastne neviem, čo sa mi tam stalo,“ povedal Nibali.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár