10 najväčších prestupov pred sezónou

zdroj: twitter.com/bmcproteam

Richie Porte
Z: Team Sky
Do: BMC Racing

Jeden z najväčších prestupov zimy.  31-ročný Tasmánec sa po rokoch v britskej stajni sťahuje do americkej BMC. V novom pôsobisku by mal plniť rolu lídra, spolu s Američanom van Garderenom.

Rigoberto Urán
Z: Etixx-QuickStep
Do: Cannondale

28-ročný rodák z Kolumbie bol v stajni Etixx v tieni Naira Quintanu a Estebana Chavesa. V etapových pretekoch plnil rolu domestika, no v Cannondale sa z neho stane líder. Americký tím opustili Ryder Hesjedal a Dan Martin.

Marcel Kittel
Z: Giant-Alpecin
Do: Etixx-QuickStep

Prestup Marcela Kittela je taktiež jeden z nečakaných krokov. Je vcelku jedinečné, že si Nemec „vykúpil“ cestu von. Všetko pripravil športový manažer Etixxu Patrick Lefevre. Podarilo sa mu „zbaviť“ sa finančne nákladného Cavendisha a otvoril tak cestu mladému Kittelovi, ktorého čakajú najlepšie roky.

Daniel Martin
Z: Cannondale-Garmin
Do: Etixx-QuickStep

Dan Martin bol jeden z najlepších jazdcov na okruhu, no posledné dva roky sa trápi. Jeho forma je v nedohľadne i vďaka chorobám, pádom a nepriazni osudu. V tíme Etixxu by mohol mať oveľa lepšiu podporu, hlavne po odchode Kwiatkowského.

Louis Meintjes
Z: Dimension Data
Do: Lampre-Merida

V tíme bývalej MTN Qhubeky, teraz už Dimension Data prevládajú zmiešané pocity. Príchod Cavendisha je obrovské plus, no odchod Louisa Meintjesa je ohromné mínus. Juhoafričan bol chlapec z plagátu. Vypracoval sa takmer od nuly až k lídrovi stajne. Do Lampre-Meridy ho pretiahol jeho bývalý športový riaditeľ Brent Copeland. V talianskom tíme sa 23-ročný mladík môže vyvinúť na jedného z najelpších na okruhu.

Mark Cavendish
Z: Etixx-QuickStep
Do: Dimension Data

Britova budúcnosť bola jedna z najdiskutovanejších tém celej sezóny 2015. Spojenie s nováčikom Pro Tour môže byť risk, no i zisk. Pokiaľ by Cavendish dosiahol aspoň polovicu triumfov, tak by to znamenalo obrovské promo pre juhoafrický tím. Športový riaditeľ Brian Smith prisľúbil Cavendishovi totálnu voľnosť.

Laurens ten Dam
Z: LottoNL-Jumbo
Do: Giant-Alpecin

34-ročný Holanďan vyzeral, že nepodpíše zmluvu s tímom Pro Tour. Pripravoval sa už na odchod do USA, kde by jazdil za niektorý z malých tímov. Jeho agent však nehádzal flintu do žita a „dohodil“ svojmu klientovi prácu v Giant-Alpecin. V spomínanom nemeckom tíme bol dopyt po kvalitnom vrchárovi, čo ten Dam rozhodne je.

Michal Kwiatkowski
Z: Etixx-QuickStep
Do: Team Sky

Druhý pokus tímu Sky vyšiel. Pred dvoma rokmi neuspel a Poliak predĺžil v Etixxe. Tentokrát sa však karta obrátila a Kwiatkowski podľa svojich slov dospel a je pripravený na novú výzvu.

Mikel Landa
Z: Astana
Do: Team Sky

Mikel Landa podal senzačný výkon na Gire, no stále bol v tieni Fabia Arua. Španiel v jednej z etáp na Gire dorazil do cieľa so slzami v očiach. Pokyn od vedenia znel jasne. Čakať na Taliana Arua. Práve v tento moment vraj začali jednania s tímom Sky. V britskej stajni bude môcť naplno rozbaliť svoj potenciál.

Rein Taaramäe
Z: Astana
Do: Katusha

Víťaz bieleho dresu na Tour de France z roku 2011 mení taktiež tím.  Progres Estónca sa v posledných rokoch zasekol. Neprialo mu zdravie, no teraz je pred ním nová výzva. Ruská stajňa mu ponúkne čistý štít a žiaden tlak na výsledky.

  

Mohlo by vás zaujímať