Clásica San Sebastian: Mladučký Brit pokoril celú špičku

zdroj: twitter.com/AdamYates7

Dnešné klasické preteky okolo San Sebastianu vyhral prekvapujúco 22-ročný mladík Adam Yates (:oge:). Celú špičku prekvapil približne 10 km pred cieľom, keď nastúpil a sólojazdou dokončil najväčší úspech svojej kariéry. Zbytok poľa si to rozdal už len o druhé miesto. V hromadnom dojazde bol najlepší Philippe Gilbert (:bmc:). Tretie miesto vybojoval Alejandro Valverde (MOV).

Úsmevná situácia sa stala pred samotným cieľom, keď mladučký Brit zmätkoval a nevedel či vlastne vyhral. Celú cieľovú rovinku sa snažil komunikovať cez vysielačku, no pre hluk nepočul ani slovo. Na margo tejto situácie Adam ihneď po dojazde povedal:

„Pýtal som sa športového riaditeľa ako to vyzerá. Vôbec som nevedel, že som prvý v cieli. Myslel som, že je nejaký únik predo mnou. Vo vysielačke som ale nič poriadne nepočul. Išiel som naplno a nebol čas premýšlať. Som ale nesmierne šťastný.“

Nedarilo sa Martinovi Velitsovi a jeho stajni Ettix – Quick-Step. Náš cyklista preteky nedokončil a najlepší z česko-belgického tímu bol Julian Alaphilippe, ktorý obsadil 8. miesto.

Konečné poradie:

1.Adam Yates (GBr):oge:05:30:22
2.Philippe Gilbert (Bel):bmc:00:00:15
3.Alejandro Valverde (Spa)MOV
4.Daniel Moreno (Spa):kat:
5.Joaquim Rodriguez (Spa):kat:
6.Bauke Mollema (Ned):tfr:
7.Daniel Martin (Irl):tcg:
8.Julian Alaphilippe (Fra):eqs:
9.Warren Barguil (Fra):tga:
10.Rigoberto Uran (Col):eqs:
DNFMartin Velits (Svk):eqs:

 

zdroj: klasikoa.net

  

Mohlo by vás zaujímať