Cyklokros: Van der Poel vyhral GP Sven Nys. Van Aert druhý a Iserbyt bojovne vedie

Cyklokros
Mathieu van der Poel cyklokros

zdroj: twitter.com/ADSportwereld

Cyklokros pokračoval aj v Novom roku. Na GP Sven Nys v Baale v rámci seriálu X2O Badkamers Trofee triumfoval Mathieu van der Poel (Alpecin – Fenix). Druhý skončil Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) so stratou ôsmich sekúnd. Tretie miesto získal Tom Pidcock (Trinity Racing).

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal) iba týždeň po ťažkom páde udržal vedenie v celkovej klasifikácii súťaže. Skončil po bojovnom výkone štvrtý.

Van der Poel po pretekoch:

„Boli to ťažké preteky. Nemal som najlepšie nohy, ale na niekoľkých úsekoch som mal preteky pod kontrolou a pokúsil som sa na nich prevziať prevahu. Necítil som sa skvele. Mal som pocit, že ani Wout nezažil svoj najlepší deň. Bola to však trať, kde sa mi darí. Rád sem chodím. Dá sa tu dosiahnuť vysoká rýchlosť,“ povedal po pretekoch podľa Sporza.

Pidcock agresívny

V Baale dnes bolo pekné počasie a na absencia veľkých nánosov blata otestovala technické zručnosti jednotlivých jazdcov. Tom Pidcock mal dobrý štart a s ním sa držal Quinten Hermans. Mathieu van der Poel sa v prvých chvíľach musel dostávať na mladého Brita.

Najlepšia pätica na čele

V treťom kole zo siedmich sa Van der Poel dostal na Pidcocka. Zbavil sa medzitým Hermansa aj Van der Haara. K dvojici sa pridali aj Wout van Aert a Eli Iserbyt. Ten povedal, že svoje zranenia ramena cíti hlavne na klesaniach. Posledný sa do najlepšej päťky pretekov pridal Michael Vanthourenhout.

Van der Poel útočil, Van Aert spadol

Na konci tretieho kola útočil Van der Poel. Dostal ostatných pod tlak. Pod ním nevydržal Van Aert a spadol po technickej chybe.

Protiútok nasadil Tom Pidcock, ale nenašiel dostatok síl na to, aby sa prilepil na majstra sveta. Na 21-ročného jazdca sa kvalitným tempárskym výkonom dohnal Van Aert, ktorý ešte predviedol silné posledné kolo. Na svojho rivala Van der Poela ale nemal nárok.

Mathieu van der Poel vyhral ďalšie preteky

Šieste víťazstvo v sezóne dnes získal holandský rýchlik Mathieu van der Poel. Wout van Aert skončil druhý a dobrý výkon zopakoval Tom Pidcock.

Eli Iserbyt išiel veľmi dobre a síce nebol celý čas s najlepšími, ale nasadil vlastné tempo. Bola z toho štvrtá priečka s odstupom 41 sekúnd. Belgičan vedie celkovú klasifikáciu X2O, ktorá sa meria na čas, podobne ako v cestnej cyklistike.

Cyklokros pokračuje v nedeľu ďalším kolom Svetového pohára.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár