Fantastický výkon Sagana v horskej etape

zdroj: twitter.com/tinkoff_saxo

Peter Sagan (TCS) opäť potvrdil, že sa mu v Kalifornii pravidelne darí. Vo včerajšej prvej horskej etape skončil druhý. Je to jeho tretie druhé miesto za posledné tri dni. Prvý dorazil do cieľa po neskutočnom 55 km dlhom úniku Tom Skujins zo stajňe Hincapie Racing Team. Tretí napokon skončil Julian Alaphillipe (EQS).

Lotyš bol súčasťou sedemčlennej skupiny, ktorá zútočila. Ďalšími jazdcami boli Roy Curvers (TGA), Travis Meyer (Drapac), Daniel Oss (BMC), Jonny Clarke (UnitedHealthcare), Oscar Clark (Hincapie) a Evan Huffman (Team SmartStop). Táto skupina mala náskok okolo 5 minút. Rozhodujúce však bolo stúpanie na Mt. Hamilton, kde Skujins utiekol celej skupine.

Stajňa Tikoff – Saxo začala sťahovať náskok zhruba 50 km pred cieľom a vyzeralo to, že náš cyklista by mohol vyhrať celú etapu. Záverečný finiš mu rozhodne vyhovoval. Lenže proti boli dve veci. Podceňovaný Lotyš, ktorý išiel životnú etapu a zjazdy, ktoré išiel na hranici rizika a nedovolil rusko-dánskemu tímu hromadný finiš. Na spomínanom stúpaní na Mt. Hamilton „skrečoval“ snahu o udržanie žltého dresu Mark Cavendish (EQS), ktorý sa rozhodol sústrediť na ďalšie rovinaté etapy.

Šťastný víťaz po etape povedal:

„Na poslednom medzičase som mal náskok 2 minúty. A potom som si povedal, že ma čakajú posledné dva kilometre a že to bude neskutočne náročné. Nepozeral som sa späť a snažil urobiť maximum, aby som vyhral. Bola to neskutočná úľava vidieť posledných 200 metrov a vedieť, že už to nemôžem prehrať.“

Skujins sa týmto výsledkom posunul do čela celkového hodnotenia. Druhé miesto si udržal Peter Sagan a na tretie miesto sa posunul Rob Britton.

Záverečné kilometre etapy:

 

Výsledky tretej etapy:

1.Toms SkujinsHincapie Racing Team04:33:10
2.Peter SaganTCS00:01:06
3.Julian AlaphilippeEQS
4.Daniel Alexander DiezJamis – Hagens Berman
5.Danilo WyssBMC00:01:09
6.Robert Gesink
LOT
7.Sergio Luis HenaoSKY
8.Michael WoodsOptum p/b Kelly Benefit Strategies
9.Lawson Craddock
TGA
10.Joseph Lloyd Dombrowski
TCG

 

Celkové poradie:

1.Toms SkujinsHincapie Racing Team14:04:01
2.Peter SaganTCS00:00:32
3.Rob BrittonTeam SmartStop00:00:43
4.Julian AlaphilippeEQS00:00:44
5.Daniel Alexander DiezJamis – Hagens Berman
6.Dion SmithHincapie Racing Team00:00:47
7.Robert Gesink
LOT
8.Ben HermansBMC
9.Lawson Craddock
TGA
10.Jay McCarthy
TCS

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať