Iowa City v rukách Iserbyta, ženám dominovala Vosová

Cyklokros
eli iserbyt 2021 Waterloo

zdroj: twitter.com/PS_BG_CT

Tretí podnik na americkom kontinente ovládol Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal). V Iowa City nedal súperom šancu, keď v siedmom kole zasadil rozhodujúci úder. Dlho bojoval s Hermansom, no ten spadol a prišiel o pódium. Druhý napokon skončil Van der Haar (Baloise Trek Lions), tretí Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen – Bingoal). Ženské vydanie ovládla nestarnúca Marianne Vosová (Jumbo-Visma Women Team).

Trasa

Štart

Priebeh

Do pekného a suchého počasia vyštartoval najlepšie Quinten Hermans (Tormans – Circus Cyclo Cross Tteam). Belgičan bol po minulej výhre namlsaný a rozhodne mal v pláne to zopakovať. Po prvom kole bola v čele pretekov približne desiatka jazdcov, žiadny veľký únik sme zatiaľ nevideli. V treťom kole však Hermans začal tlačiť a tempo udržal iba Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal). Na rovinkách však Van der Haar (Baloise Trek Lions) a Vanthourenhout (Pauwels Sauzen – Bingoal) spolupracaovali a docvakli vedúce duo.


Po piatom kole sa do čela dotiahol i Toon Aerts (Baloise Trek Lions), v súboji o víťazstvo tak bolo päť jazdcov. V siedmom kole sa na prekážke „vysypal“ Hermans a razom stratil 20 sekúnd. V tento moment vycítil šancu Eli Iserbyt a nastúpil. Tempo akceptoval iba Van der Haar, no i ten napokon nestačil. Mladý Belgičan si napokon doošiel pre druhé víťazstvo z americkej série. Holanďan obsadil druhé mieste, v súboji o bronz bol Vanthourenhout (Pauwels Sauzen – Bingoal) silnejší než Toon Aerts (Baloise Trek Lions).

Quinten Hermans

Pódium mužov

Pódium žien

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár