Majstrovstvá sveta: Sagan bude v akcii už dnes

zdroj: facebook.com/petersagan

Už dnes začína svetový šampionát v cestnej cyklistike, ktorý sa uskutoční v americkom Richmonde. Na úvod sa na ňom predstaví i náš Peter Sagan (:tcs:). Ten sa spolu s kolegami zo stajne pokúsi ohroziť favoritov. Najväčšie ambície majú tímy BMC a Etixx.

,,Naša zostava sa skladá z Michaela Rogersa, Petra Sagana, Macieja Bodnara, Michaela Valgrena, Christophera Juul-Jensena a Manuela Boara. Je ťažké vybrať tím pre tímovú časovku na majstrovstvách sveta, pretože je to neskoro v sezóne a je dôležité, aby jazdci neboli unavení pred dôležitou úlohou, ako je toto. Je isté, že týchto šesť jazdcov, spolu s Bennatim a Contadorom, sú najsilnejšími časovkármi v našom tíme a cítili sme, že momentálne sú najlepší, „

vysvetľuje športový riaditeľ Tinkoff-Saxo Sean Yates. Ďalej dodáva:

,,Máme solídny tím a jazdci sú v neposlednom rade motivovaní. Bodnar je trojnásobným poľskym šampiónom v časovke jednotlivcov, Rogers má veľa skúseností a vyhral individuálnu časovku na svetovom šampionáte trikrát, Juul-Jensen je momentálny dánsky časovkársky šampión a počas sezóny sme skončili na 2. mieste v dvoch tímových časovkách na Grand Tour. Avšak stanovenie cieľa je zložité, ale je to nepochybne zajazdiť čo najrýchlejšie. Nie sú žiadni jasní favoriti, a ak sa budeme držať stratégie, máme šancu. BMC, Orica a Etixx sú určite tímy, ktoré bude ťažké zdolať, ale chceme sa o to pokusit“.

Tímová časovka na 38,8 km dhej trati začína dnes o 19.30 nášho času.

 

zdroj: facebook.com/petersagan

  

Mohlo by vás zaujímať