Peter Sagan pred Giro d’Italia: „Chcem vyhrať nejaké etapy“

Giro d'Italia 2020
Peter Sagan pred Giro d'Italia

zdroj: twitter.com/giroditalia

Po Tour de France bez víťazstva či zeleného dresu je Peter Sagan pred Giro d’Italia optimistický. Pred prvou účasťou na talianskej Grand Tour v jeho 11-ročnej profesionálnej kariére si za svoj plán dal svoje typické ciele – etapové triumfy a bodovací dres, ktorého farba je na Gire cyklámenová.

Peter Sagan pred Giro d’Italia povedal:

„Myslím, že na Tour som bol v dobrej forme, ale niečo mi chýbalo. Výsledky sa niekedy nevzťahujú na kondíciu. Mal som smolu, ale kondícia bola dobrá,“ povedal podľa serveru Velonews na prezentácii Giro d’Italia v archeologickom parku v Segeste na Sicílii.

„Nemal som žiadne pády, v šiestich etapách som bol v top 5. Chýbalo mi trochu šťastia. Spadla mi reťaz, penalizácia, zlá pozícia v šprinte…Z Tour som vyšiel dobre a uvidíme, ako na tom som. Nikdy som nešiel dve Grand Tours takto krátko po sebe. Určite chcem vyhrať nejaké etapy a po pár dňoch budem bojovať o maglia ciclamino.“

„Počas svoje kariéry som získal už tak dosť dobrých výsledkov. Chcem naďalej bojovať po ďalšie roky. Uvedomujem si, že počas mojej kariéry môžem mať niekedy veľké úspechy, ďalší rok to však nemusí byť také dobre. Uvidíme, čo mi život prinesie.“

Peter Sagan pred Giro d'Italia 2020
BORA – hansgrohe na prezentácii. foto Gian Mattia D’Alberto/LaPresse

Sagan na Tour de France nemal najlepšiu šprintérsku formu, ale s časom jeho výkonnosť, zdalo by sa, stúpala. Na Gire sa na rovinách stretne s rýchlymi jazdcami ako Fernando Gavíria, José Alváro Hodeg či Arnaud Démare, ktorí sú však oddýchnutí bez účasti vo Francúzsku. Posledný menovaný zároveň ukazuje veľkú formu na zvlnených a klasikárskych profiloch, kde sa bude chcieť ukázať aj Michael Matthews, ktorého tím Sunweb vynechal z nominácie na Tour a neskôr si vynútil prestup do Mitchelton-Scott. Austrálčan je zároveň s Démarom najväčším konkurentom Sagana v boji o cyklámenový dres, ktorý je obdobou zeleného z Tour de France.

30-ročný jazdec sa tu pokúsi ukončiť sériu 65 pretekárskych dní bez víťazstva. Kvôli účasti na Gire obetoval aj kockové klasiky, ktoré sa v ďalšom mesiaci konajú. S organizátormi uzavrel dohodu ešte pred začiatkom sezóny. Keďže bola zjavne výhodná pre obe strany – Sagan ju dodržuje aj v zmenenom kalendári.

„Pokúsil som sa doma [v Monaku] trochu oraziť, stráviť čas so svojím synom. Spravil som zopár ľahkých tréningov doma a trebalo asi viac oddýchnuť mentálne ako fyzicky,“ povedal v rozhovore pre RTVS.

Giro d’Italia štartuje v nedeľu 3. októbra časovkou.

Naše náhľady na Giro d’Italia 2020:

  

Mohlo by vás zaujímať

Komentáre

Pridaj komentár