Peter Sagan zdemoloval konkurenciu a ovládol ďalšiu etapu!

Okolo Kalifornie

zdroj: twitter.com/tinkoff_saxo

Peter Sagan (TCS) sa dočkal a zlomil prekliatie druhých miest. V záverečnom finiši, ktorý bol mierne stúpajúci zdemoloval celú konkurenciu na čele s Markom Cavendishom (EQS). Svoj súčasný rekord posunul na hranicu 11 etapových víťazstiev na pretekoch okolo Kalifornie. Druhý skončil Wippert (Drapac) a tretí spomínaný Brit.

Záver bol už ako tradične hektický. Pelotónu ušiel kilometer pred cieľom Daniel Oss (BMC), ktorý si vypracoval zhruba 20 m náskok. Doslova pár desiatok metrov pred cieľom vyštartoval rodák zo Žiliny a nedal konkurencii šancu. Márne sa snažili Cavendish, Wippert i spomínaný Talian Oss. Dynamický špurt nášho cyklistu bol jednoducho nad ich sily. V celkovom poradí stiahol náš cyklista 10 sekúnd na lídra pretekov Skujinsa (Hincapie Racing Team).

Prvý medzi gratulantami bol jeho osobný masér Maroš Hlad, s ktorým spolupracuje od roku 2012. Ďalším gratulantom bola Petrova sympatická manželka Katka, ktorá priletela do Kalifornie podporiť svojho manžela.

 

Peter Sagan pre svoj oficiálny facebookový profil povedal:

,,Dnes sa mi konečne podarilo vyhrať, aj vďaka tímovej spolupráci a chcel by som toto víťazstvo venovať Macejovi Bodnarovi, ktorý mal včera nepríjemný pád a zlomil si kľúčnu kosť. Prajem mu skoré uzdravenie! Ešte raz ďakujem tímovým spolujazdcom, že mi pomohli dostať sa v poslednej chvíli dopredu, posledné tri kilometre. Dojazd etapy bol dosť technický, tri zákruty, čo bolo pre mňa vyhovujúce ako rovný dojazd a tam som možno aj získal trochu náskok pred Cavendishom a som veľmi rád, že som zvíťazil!“

Posledný kilometer etapy:

 

Výsledky 4. etapy:

1.Peter SaganTCS04:06:56
2.Wouter WippertDrapac
3.Mark CavendishEQS
4.Lucas Sebastian HaedoJamis – Hagens Berman
5.Tyler FarrarMTN – Qhubeka
6.Jasper StuyvenTFR
7.Jempy Drucker
BMC
8.Daniel OssBMC
9.Jure Kocjan
Team SmartStop
10.John Murphy
UnitedHealthcare Pro Cycling

 

Celkové poradie:

1.Toms SkujinsHincapie Racing Team18:10:57
2.Peter SaganTCS00:00:22
3.Rob BrittonTeam SmartStop00:00:43
4.Julian AlaphilippeEQS00:00:44
5.Daniel Alexander DiezJamis – Hagens Berman
6.Dion SmithHincapie Racing Team00:00:47
7.Robert Gesink
LOT
8.Ben HermansBMC
9.Lawson Craddock
TGA
10.Jay McCarthy
TCS
125.Martin Velits
EQS00:28:49

 

zdroj: facebook.com, cyklonews.sk

  

Mohlo by vás zaujímať