Princ z Bahrajnu plánuje vlastný Pro Tour tím

zdroj: instagram.com/nasser13hamad/

Nasser Bin Hamad Al Khalifa oznámil na socialnej sieti Instagram svoj vstup do cyklistiky. Kráľovská rodina sa netají ambíciami a hlavnou hviezdou ich tímu má byť Vincezno Nibali (AST). Princ je pripravený zabojovať so stajňami Trek, Astana a Lampre a upísať si žraloka z Messiny na rok 2017. Špekuluje sa i o športovom riaditeľovi. Jednou z alternatív je i Bjarne Riis, ktorý chystá svoj návrat do cyklistiky. Stále je otázne či to bude v spolupráci so Saxo bankou, alebo s bahrajnským kapitálom.

Nibalimu končí zmluva v Astane na konci sezóny 2016. O jeho služby je záujem. Rozhodne nepatrí do starého železa, čo dokázal na Tour of Oman, kde vyhral kľúčovú etapu na Green Mountain. Jeho cieľ pre tento rok je Giro, Tour de France a olympijské hry v Riu.

Its real!!! I would like to officially announce the birth of Bahrain cycling team. Our main effort is to introduce the cycling sport, encourage and support young athletes, to maintain a healthy life style in our region, and to compete with the best teams in the world. احب اعلن عن انشاء فريق البحرين للدراجات الهوائيه. مهمتنا الرئيسيه هي نشر الوعي و تعريف منطقتنا عن هذه الرياضه و تهيئة و دعم الابطال الصغار للمستقبل و نشر الثقافه لسلك نمط الحياه الصحيه و ايضاً منافسة اكبر الفرق العالميه لرفع اسم مملكة البحرين عالياً.

A photo posted by nasser13hamad (@nasser13hamad) on

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať