Tour de France: Čierne kone pretekov

Tour de France

Deväť dní nám zostáva do vyvrcholenia celej sezóny. Najslávnejšie cyklistické preteky vypuknú v Utrechte a skončia tradične v Paríži. Čaká nás 3360 kilometrov, 21 etáp, 5 horských dojazdov a veľa iného. V dnešnom článku sa pozrieme na možné prekvapenia Tour de France.

Čierne kone Tour de France 2015:

Podľa mnohých ľudí je Thibaut Pinot adept číslo jedna, ktorý môže prekvapiť. V minulom ročníku obsadil celkovo tretie miesto a tento rok chce pomýšľať určite vyššie. Líder stajňe FDJ skončil na nedávnych pretekoch okolo Švajčiarska na štvrtom mieste. O jeho neúspechu rozhodla záverečná časovka, no v kráľovskej horskej etape nemal konkurenciu. Na Tour de France o horské etapy núdza nebude, takže Pinota uvidíme v nejednom zábere kamery.

Ďalšie domáce nádeje Jean-Christophe Péraud a Romain Bardet môžu taktiež prevapiť. Prvý menovaný skončil v minulom ročníku na druhom mieste, no v poslednej dobe oslnivú formu nemá. V marci síce vyhral Criterium International, no k jeho spokojnosti má stále ďaleko. O potrápenie veľkej štvorky (Nibali, Froome, Contador, Quintana) sa tak pokúsi pravdepodobne Bardet.

Spoza veľkej mláky tu máme Tejaya van Garderena, ktorý mál na dosah víťazstvo na Dauphiné. Nad jeho sily bol v poslednej etape Chris Froome, ktorý hodil konkurencii rukavicu. Američan má dobrú formu a v kopcoch sa určite nestratí. Za jazdcom stajne :bmc: je s ďalekým odstupom Andrew Talansky, ktorý ale môže zahroziť v jednotlivých etapách.

Ťažký profil Tour de France bude nahrávať Španielom. Joaquim Rodríguez a Alejandro Valverde si budú brúsiť zuby skôr na jednotlivé etapy, než na celkové víťazstvo. Portugalčan Rui Costa je už vážnejší kandidát. Jeho nedávne tretie miesto na Critérium du Dauphiné hovorí jasnou rečou.

  

Mohlo by vás zaujímať