Tour de France: Čo prinesie 7. etapa

Tour de France

zdroj: facebook.com/letour

Dnes nás Tour de France zavedie na trasu Livarot – Fougères. Čaká nás 190,5 km dlhá trasa. Dnes to bude rovinatá etapa s jednou horskou prémiou 4. kateogórie a jednou šprintérskou. V dnešnom finiši čaká jazdcov „placka“, ktorá bude zhruba v posledných 100 metroch mierne stúpať. Dnes sa dá očakávať víťazstvo čirého špurtéra. Dnes je jedna z posledých etáp, kde sa rozdeľujú veľké body vo finiši v súťaži o zelený dres. Najbližšie sa špurtéri stretnú až po Pyrenejách.

Medzi dnešných hlavných favoritov bude patriť určite André Greipel (:lts:), ktorý má famóznu formu na Tour. Mark Cavendish (:eqs:) sa zatiaľ hľadá, no neradno ho podceniť. Alexander Kristoff (:kat:) by mal taktiež výrazne prehovoriť do záveru. 25-ročného Žilinčana radšej nespomíname. Včera ho pasovalo do role favorita veľa médií a nedopadlo to najlepšie. Každopadne dodajme, že o biely dres by dnes nemal prísť. V celkovom hodnotení by si mal udržať tretie miesto. Pokiaľ by „urval“ nejaké bonifikačné sekundy, tak je šanca na posun.

 

PROFIL

– profil etapy

 

PROFILKMS

– posledný kilometer

 

Fakty a zaujímavosti:

  • Mesto Fougères bude hosťovať finiš etapy Tour de France vôbec prvýkrát v celej histórii.
  • V dedinke Le Bourg St Leonard, zhruba 56 km po začiatku etapy, prekročí Tour 1 000 odjazdených kilometrov v tomto ročníku.
  • Fougères je iba pár kilometrov od St Martin de Landelles, kde sa narodil Daniel Mangeas (bývalý komentátor Tour de France).

Program dňa:

štart – Livarot cca 12:50
12,5 km – Vrchárska prémia 4. kategórie – Côte de Canapville cca 13:07
65,5 km – Šprintérska prémia – Argentan cca 14:23
190,5 km – Cieľ – Fougères cca 17:22

 

zdroj: cyclingnews.com, letour.com

  

Mohlo by vás zaujímať