Tour de France: Kľúčové etapy

Tour de France

Sviatok cestnej cyklistiky Tour de France sa nám blíži. Zostáva už len 7 dní a v dnešnom článku zaostríme na kľúčové etapy tohtoročnej edície.

4. etapa:

Seraing – Cambrai, 223,5 km

Táto etapa má potenciál na premiešanie poradia. Ide sa totiž na štýl jarnej klasiky. Takzvané mačacie hlavy nebudú chýbať. V minulom ročníku na podobnej etape zažiaril Vincenzo Nibali. No netrúfame si predpovedať priebeh v tohtoročnej edícii. Na podobnom profile je všetko možné.

10. etapa:

Lannemezan – Plateau de Beille, 195 km

Prvá skúška príde už v desiatej etape a horský dojazd na La Pierre St Martin preverí pripravenosť jazdcov. Tento dojazd je vôbec prvýkrát a to je zárukou prevakvapení. Faktu, že sa dočkáme útokov a prekvapení nahráva i deň voľna, ktorý je pred etapou.

17. etapa:

Digne-les-Bains – Pra-Loup, 161 km

Výšľap na Col d´Allos a hlavne zjazd, ktorý je extrémne technický, to budú hlavné prekážky dňa. Prevýšenie v zjazde je neuveriteľných 1000 metrov a to všetko v niečo vyše desiatich kilometroch. Rozhodne sa nudiť nebudeme.

20. etapa:

Modane Valfrejus – Alpe d’Huez, 110.5 km

Staré dobré Col du Galibier a Alpe d´Huez. To budú klasiky, ktoré si jazdci vyskúšajú v predposlednej etape na Tour de France. Pre mnohích odborníkov je táto etapa ta najkľúčovejšia a pravdepodobne sa v nej rozhodne o celkovom víťazovi.

  

Mohlo by vás zaujímať