Tour de France: Kto bude favoritom?

Tour de France

Tour de France 2015 je za dverami a v našom dnešnom článku prinášame výber favoritov nastávajúceho cyklistického sviatku. Edícia číslo 102 začína presne o 10 dní!

Hlavní favoriti Tour de France 2015:

Vincenzo Nibali:
Minulý rok sa Talian na Tour de France dokázal presadiť i vďaka výpadkom svojich súperov. V niektorých etapách dokázal zažiariť a obhájiť svoj náskok v celkovom hodnotení. Tento rok viedol jedeň deň na pretekoch Critérium du Dauphiné, ale v jednej etape prepadol a zahodil tak šancu na celkový úspech. Tento rok sa bude sústrediť na nájdenie svojej stratenej formy a na úspech na Tour de France. Svojich superov rozhodne nepodcení.

Alberto Contador:
Španiel je v našom výbere na základe nedávnej formy, ktorú korunoval na pretekoch Giro d´Italia. Horský profil Tour mu bude určite sedieť. Ale zvládnuť dvoje preteky Grand Tour vo dvoch mesiacoch? Naposledy sa double podaril v roku 1998. Ako to „El Pistolero“ zvládne? Uvidíme.

Chris Froome:
Víťazsvto na Critérium du Dauphiné nasvedčuje, že 30-ročný Brit disponuje skvelou formou. Začiatok sezóny nebol veľmi dobrý, no aktuálna forma je iná káva. Obe horské dojazdy na spomínanom Dauphiné zvládol bravúrne. Musí sa však vyvarovať zaváhaniam v úvodnom týždni pretekov ako v minulom ročníku.

Nairo Quintana:
Pre niekoho je Kolumbíjčan favorit číslo jeden. Ale v posledných dvoch mesiacoch pretekal iba štyri dni. Väčsinu času trénoval v horách, v jeho rodnej domovine. V horách bude rozhodne favorit, ale uvidíme ako zapracoval na časovkách.

  

Mohlo by vás zaujímať