Tour de France: Najlepší vrchári Tour

Tour de France

V dnešnom článku sa bližšie pozrieme na najlepších vrchárov bížiacej sa Tour de France. Do pretekov nám ostáva 6 dní. Tohtoročná edícia obsahuje 5 horských dojadzov a to je zárukou tuhého boja v súťaži o najlepšieho vrchára.

Náš prehľad bojovníkov o post kráľa hôr:

Rafal Majka (:tcs:) obhajuje bodkovaný dres z minulého roka. Jeho slabšia forma v úvode sezóny je už zabudnutá. Od Poliaka sa však očakáva, že svoje ambície odloží a bude plne k dispozícii Albertovi Contadorovi v súboji o celkový triumf. Majka je však v horách veľmi silný a môžeme ho očakávať v nejednom dojazde v popredných pozíciach.

Pierre Rolland (Europcar) je domáca nádej a pozná hory ako vlastnú dlaň. Francúz si obliekol spomínaný dres v roku 2013. Útokov sa rozhodne nebojí a určite chce zopakovať rok 2011, keď finišoval ako prvý na Alpe d´Heuz. Vynechal tohtoročné Giro, takže síl bude mať dostatok.

Steven Kruijswijk (:lot:) zohral významnú rolu na Gire, keď do poslednej chvíle bojoval o bodkovaný dres. Podobnú rolu bude chcieť zohrať i na Tour de France, ale otázkou je, ako na tom bude so silami.

Daniel Teklehaimanot (MTN–Qhubeka) vyhral bodkovaný dres na nedávnom podniku Critérium du Dauphiné. Ide vôbec o prvý dres, ktorý jeho tím získal na pretekoch World Tour. Africký tím nemá vo svojom poli vysloveného kandidáta na celkový titul. S veľkou pravdepodobnosťou bude boj o jednotlivé etapy a bodkovaný dres prioritou tohto tímu.

Julián Arredondo (:tfr:) je ďalším nováčikom na Tour. Tento Kolumbijčan zažiaril na Gire a v horách sa cíti ako doma. V tíme sa na Tour neobjaví Frank Shleck a pokiaľ Bauke Mollema ukáže náznak zaváhania, tak Arredondo môže pomýšľať na post tímovej jednotky.

 

 

 

  

Mohlo by vás zaujímať