Tour de France: Preview pred 8. etapou

Tour de France

Dnes nás Tour de France zavedie na trasu Rennes – Mûr de Bretagne. Čaká nás 181,5 km dlhá trasa. Dnes to bude pomerne rovinatá etapa s dvoma horskými prémiami a jednou šprintérskou. V dnešnom finiši čaká jazdcov prémia 3. kategórie, ktorá bude mať na poslednom kilometri približne 7 % stúpanie. Dnes sa nedá očakávať víťazstvo čirého špurtéra. Dojazd je síce o čosi menej náročný ako Mur de Huy, ale zato dlhší. Ťažko sa dnes hľadajú favoriti.

V našej redakcii ale predpokladáme, že André Greipel (:lts:), ktorý má famóznu formu na Tour nebude v dojazde takmer určite. Mark Cavendish (:eqs:), ktorý včera triumfoval tam bude chýbať taktiež. Do role favoritov pasujeme jazdcov ako Alberto Contador (:tcs:), s ktorým by sa mohol vyviesť na kopec i náš Peter Sagan. Nesmieme zabudnúť na Rodrigueza (:kat:), Frooma (:sky:) a Valverdeho (MOV).

 

PROFIL

– profil etapy

 

PROFILKMS

– posledný kilometer

 

Fakty a zaujímavosti:

  • Mestečko Mûr de Bretagne hosťovalo iba jeden dojazd etapy Tour. V roku 2011, keď Cadel Evans prešpurtoval Alberta Contadora v závere.
  • V etape sú dobré stúpania pre jazdcov s menom Sylvain. V roku 2006 na jednom zvíťazil Sylvain Calzati a v roku 2008 Sylvain Chavanel.
  • V spomínanom roku 2001 bojovalo o triumf v etape celkovo 10 jazdcov v hromadnom finiši.

Program dňa:

Štart – Rennes cca 12:40
99,5 km – Vrchárska prémia 4. kategórie – Côte du Mont Bel-Air cca 15:22
108,5 km – Šprintérska prémia – Gare de Moncontour cca 15:35
181,5 km – Cieľ – Mûr de Bretagne cca 17:19

 

zdroj: cyclingnews.com, letour.com

  

Mohlo by vás zaujímať