Tour de France: Skvelý Sagan opäť na pódiu

Tour de France

zdroj: facebook.com/petersagan

Dnešnú etapu vyhral vo veľkom štýle Zdeněk Štybar (:eqs:). Našim západným susedom tak urobil veľkú radosť. Česko oslavuje triumf na Tour po dlhých 14 rokoch. Čech si v posledných metroch „dupol“ a nedal konkurencii šancu. Ostatním jazdcom ostal iba boj o druhé miesto. Peter Sagan (:tcs:) ho nekompromisne vyhral a opäť ubral bonifikačné sekundy. Tretím jazdcom v cieli bol Bryan Coquard (Europecar).

Na štart 6. etapy Tour de France sa dnes postavilo 188 jazdcov. Ďalšie meno, ktoré je mimo pretekov je Michael Albasini (:oge:). Na piatom kilometri prišiel útok, ktorý inicioval Perrig Quémeneur (Europcar). Pridali sa k nemu Kenneth Van Bilsen (Cofidis) a Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka). Tento únik trval celkovo pekných 175 km a bol zlikvidovaný zhruba 10 km pred cieľom. Kenneth Van Bilsen sa ešte pokúsil o sólo jazdu, no ani on neodolal pelotónu. O dostihnutie sa najviac starali stajne Lotto Soudal, BMC, Tinkoff – Saxo a Etixx – Quick-Step.

V záverečnom kilometri sa opäť padalo. Situáciu nezvládol vedúci muž celkového poradia Tony Martin (:eqs:), keď bol v epicentre pádu. Predbežné informácie hovoria o zlomenine kľúčnej kosti. Pád sa prihodil už v neutrálnej zóne, takže jazdci neprišli o cenné sekundy. Víťazstvo Štybara tak má čiernu škvrnu.

V celkovom poradí je 25-ročný Slovák stále na 4. mieste, no už len 27 sekúnd stráca na lídra pretekov. V boji o zelený dres Sagan stiahol náskok už len na 3 body a razom je favorit na získanie spomínaného dresu v celkovom hodnotení. Dnes sa udial ďalší historický moment, keď na seba obliekol prvý africký jazdec bodkovaný dres. Daniel Teklehaimanot nazbieral v dnešnej etape celkovo 3 body a poskočil do čela tejto súťaže.

Kuriozita dňa

Podľa oficiálneho live prenosu na stránkach letour.com mal Alejandro Valverde (MOV) haváriu. Po rozhovore s tímovým riaditeľom nakoniec vysvitlo, že Španiel sa pri pauze na močenie pošmykol na štrku a spadol. Nič vážneho sa nestalo. Úsmevná situácia sa nakoniec obišla bez strát v pelotóne.

Výsledky 6. etapy:

1.Zdenek Stybar (Cze):eqs:04:53:46
2.Peter Sagan (Svk):tcs:00:00:02
3.Bryan Coquard (Fra)Team Europecar
4.John Degenkolb (Ger):tga:
5.Greg Van Avermaet (Bel):bmc:
6.Tony Gallopin (Fra):lts:
7.Edvald Boasson Hagen (Nor)MTN – Qhubeka
8.Davide Cimolai (Ita):lam:
9.Julien Simon (Fra)Cofidis, Solutions Credits
10.Gorka Izagirre (Spa)MOV

 

Celkové poradie:

1.Tony Martin (Ger):eqs:22:13:24
2.Christopher Froome (GBr):sky:00:00:12
3.Tejay Van Garderen (USA):bmc:00:00:25
4.Peter Sagan (Svk):tcs:00:00:27
5.Tony Gallopin (Fra):lts:00:00:38
6.Greg Van Avermaet (Bel):bmc:00:00:40
7.Rigoberto Uran (Col):eqs:00:00:46
8.Alberto Contador (Spa):tcs:00:00:48
9.Zdeněk Štybar (Cze):eqs:00:01:04
10.Geraint Thomas (GBr):sky:00:01:15

 

  

Mohlo by vás zaujímať