Úchvatná séria Adama Hansena sa po Giro d’Italia skončí

Giro d'Italia 2018

zdroj: /twitter.co/ProViralMedia

V Jeruzaleme štartoval Adam Hansen (:lts:) na 20. Grand Tour za sebou. Austrálsky cyklista si chce dať prestávku od trojtýždňových etapových pretekov a sústrediť sa na nové ciele.

Hansen sa tento rok nezúčastní na Tour de France, čo bude pre neho veľká zmena. Takmer desať rokov nevynechal žiadne veľké etapáky a je taktiež rekordérom v počte dokončených Grand Tour. Sériu, ktorá momentálne pokračuje na Giro d’Italia začal na Vuelte v roku 2011. V sobotu zajazdil 400. etapu na Grand Tour.

zdroj: twitter.com/fietsmagazine

36-ročný Hansen sa vyjadril, že nastal čas zobrať si prestávku: „Pôjdem ešte na Giro, potom chcem niečo zmeniť a pridať výsledky, ktoré budú pre mňa dôležité. Budem mať prestávku a cez leto si, dúfam, oddýchnem. Chcem vidieť, ako moje rozhodnutie ovplyvní moju sezónu.“

Jazdec Lotto Fix All nebude na pretekoch Tour de France, ktoré nevynechal od roku 2012. Austrálčan má plány pretekať na Okolo Poľska. Potom sa vráti na Vueltu. O tej sa vyjadril, že by na nej chcel vyhrať nejakú etapu. Jeho posledné víťazstvo prišlo práve v Španielsku ešte v roku 2014.

Cieľom Hansena na prebiehajúcom Gire je hlavne preteky dokončiť a pomôcť tímu: „Tim Wellens (:lts:) jazdí veľmi dobre. Mal som dlhú prestávku po Okolo Abú Zabí, potom som išiel do Katalánska. Jazdil som opatrne a nemal som veľa tréningov. Takže som mal dostatočný oddych pred tým, ako som prišiel tu. Cítim sa dobre a dúfam, že dokončím svoju 20.Grand Tour a spravím dobrý výsledok. “

Na otázku, či bude Tour de France pozerať aspoň doma v televízii odpovedal: „Pochybujem. Navyše, nemám doma televízor.“

zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár