Zhrnutie týždňa: Novinky v tíme Sky a začiatok sezóny v Austrálii a Argentíne

zdroj: twitter.com/tinkoff_team

Máme tu novú cyklistickú sezónu 2016 a s ňou prišli zaujímavé zmeny u ostro sledovaných Pro Tour tímov. Tím Sky už v decembri oznámil koniec úspešnej spolupráce s Jaguarom, no tento týždeň sme sa dozvedeli nástupcu sprievodných vozidiel, ktoré budú brázdiť cesty s tímom víťaza poslednej Tour de France. Značka Ford, model Mondeo, bude spolupracovať s tímom Sky minimálne nasledujúcu sezónu, no či už bude taká úspešná ako tie predchádzajúce sa musíme nechať prekvapiť.

Z tímu Sky máme ešte jednu novinku! Chris Froom v utorok prostredníctvom svojho konta na Twitteri oznámil predĺženie zmluvy so svojim zamestnávateľom do roku 2018. Želáme teda veľa úspechov!

Francúzsky cyklista John Gadret oznámil ukončenie profesionálnej kariéry cestného cyklistu. Učinil tak po tom čo získal bronzovú medailu na cyklokrosovom šampionáte Francúzska. Bývalý tretí muž Gira d´ Italia 2011 a jazdec tímov AG2R la Mondiale a Movistaru sa vyjadril, že sa chce vrátiť ku svojej „prvej láske“ cyklokrosu, ktorému sa v minulosti úspešne venoval.

Koncom týždňa sa nám naplno rozbehne kolotoč Pro Tour etapových závodov. Cyklistická elita sa predstaví na austrálskych pretekoch Tour Down Under, kde budeme hlavne sledovať našich bratov Velitsovcov. Peter zo stajne BMC bude jedným z hlavných ťahúňov novej akvizície americkej stajne – Richieho Porta a domáceho jazdca Rohana Dennisa. Martin, v službách stajne Etixx – Quick Step bude zbierať závodné kilometre pre akýkoľvek tímový úspech, keďže líder belgickej stajne je otázny. Tento „etapák“ u protinožcov sa ako po ostané roky bude lámať v 5. etape v horskom dojazde na Willunga Hille. Naša cylistická hviezda Peter Sagan sa po roku predstaví v Argentíne na pretekoch Tour De San Luis. Nechajme sa prekvapiť koho zastihne úvod sezóny v najlepšej forme.

  

Mohlo by vás zaujímať