Zhrnutie týždňa: Sagan a Valverde o Olympiáde, návrat Bjarna Riisa

zdroj: twitter.com/Rio2016_en

Peťo Sagan po svojom úvodnom vystúpení na Tour de San Luis testoval v Riu de Janeiru olympijský okruh, ktorý čaká na pretekárov v polovici augusta. Náš majster sveta sa však pravdepodobne na prestížnom preteku pod piatimi kruhmi nepredstaví. Ako uviedol, trať v okolí Ria nie je stavaná jeho schopnostiam a štýlu jazdy. Na svoje si prídu vyslovene čistokrvní vrchári. Favoritom bude Španiel Alejandro Valverde, ktorého hlavným cieľom pre túto sezónu je práve zlatá medaila na Olympiáde. Víťaz posledných dvoch ročníkov bodovacieho rebríčka UCI tomu prispôsobil aj svoj sezónny program, keď sa zameria hlavne na jednodňové závody. Prvýkrát v kariére sa predstaví aj na májovom Giro d’Italia a na Tour de France sa bude snažiť doviesť Naira Quintanu k vytúženému triumfu. Otázne je ako dokáže po tomto náročnom programe zregenerovať svoje sily, keďže štart Olympiády je už trinásť dní po skončení Tour.

Bývalý vlastník a manažér stajne Tinkoff – Saxo Bjarne Riis oznámil svoj možný návrat do cyklistiky. Po tom, čo Oleg Tinkov ohlásil po aktuálnej sezóne ukončenie donorstva tímu nášho Peťa Sagana je možnosť jeho odkúpenia práve Riisom. Dán spoločne s predstaviteľom Saxo Bank Larsom Seier Christensenom by mali bližšie informácie poskytnúť na tlačovej konferencii 25. februára v Kodani.

Koncom týždeň nám prebehol aj trojdňový pretek Mallorca Challenge, kde zbierali prvé kilometre v tejto sezóne jazdci ako Fabian Cancellara a André Greipel, ktorí si pripísali v „ostrovnom etapáku“ po jednom víťazstve.

Organizátori monumentu Paríž – Roubaix oznámili, že po trojročnej absencii spôsobenej opravami opäť zaradia na trať stúpanie po „mačacích hlavách“. Bude sa nachádzať na 127 kilometri a prispieť má hlavne k zvýšenej atraktivite už aj tak skvelého podujatia.

  

Mohlo by vás zaujímať