17-ročný Jan Riedmann z mládežnického tímu Bory tragicky zahynul po nehode s autom

jan riedmann

zdroj: facebook.com/TeamAutoEderBayern

Nemeckou cyklistikou zatriasla veľmi smutná správa. Junior Jan Riedmann z tímu Auto Eder Bayern zomrel na následky poranení, ktoré mal po zrážke s autom pri tréningu. Nehoda sa stala minulú sobotu v meste Sugenheim. Kolízia sa udiala s autom, ktoré riadil 58-ročný muž. Ten, bohužiaľ, nerešpektoval dopravné predpisy a nedal cyklistovi prednosť.

Napriek okamžitej pomoci na mieste a rýchlemu prevozu do univerzitnej nemocnice vo Würzburgu iba 17-ročný cyklista zomrel na následky vážneho poranenia hlavy. K cyklistike sa Jan Riedmann dostal v mladom veku spoločne s bratom, keďže ich otec je amatérsky cyklista. Prestupom do mládežnického tímu Bora – hansgrohe si mohli spoločne splniť sen stať sa profesionálnymi cyklistami. O správe informoval portál Tuttobiciweb.

Na počesť vyhasnutého života budú jazdci Auto Eder Bayern a Bora – hansgrohe nosiť čierne stužky na ďalších pretekov. Pre Boru to bude na prvom monumente sezóny, Miláno – San Remo.

„S veľkým zármutkom sa lúčime s naším jazdcom Janom Riedmannom. 17-ročný jazdec tragicky havaroval počas tréningu a v nedeľu zraneniam podľahol. Hlboko ľutujeme Janovi stratu a vyjadrujeme úprimnú sústrasť celej jeho rodine a príbuzným. Na počesť Jana budú jazdci Auto Eder Bayern a Bora – hansgrohe pretekať s čiernou stužkou. Milý Jan, ďakujeme za spoločné chvíle. Vždy budeš s nami!“ znie smútočný oznam jeho tímu.

Redakcia Cyklonews vyjadruje úprimnú sústrasť rodine, známym, tímu a celému cyklistickému svetu. Odpočívaj v pokoji, Jan.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár