2. etapa Okolo Sicílie 2021: Moláno udrel znova

Juan Sebastian Moláno 2. etapa Okolo Sicílie 2021

zdroj: Massimo Paolone/LaPresse

2. etapa Okolo Sicílie 2021 sa opäť skončila hromadným šprintom. A opäť bol najrýchlejší Kolumbijčan Juan Sebastian Moláno (:uae:).

UAE Team Emirates pripravil víťazovi najlepší vlak. Keď Moláno vyšiel spoza kolesa skúseného rozbiehača Maximiliana Richezeho (:uae:), rýchlo si pripravil potrebný náskok. Najrýchlejší šprintér na pretekoch získal štvrté víťazstvo v sezóne.

Talian FIlippo Fiorelli (Bardiani CSF) pôvodne skončil na druhom mieste, ale pre nebezpečný šprint bol penalizovaný na posledné miesto v pelotóne. Druhé miesto tak získal Matteo Moschetti (:tfr:), ktorý za sebou udržal zrýchľujúceho Jakuba Mareczka (Vini Zabu).

27-ročný Moláno je po dvoch víťazných etapách na prvom mieste v celkovej klasifikácii. V tretej etape sa bude končiť na výbušnom stúpaní v Caronia. O slovo sa prihlásia viacerí vrchári na pretekoch 1. kategórie, teda Alejandro Valverde, Romain Bardet, Vincenzo Nibali alebo Brandon McNulty.

Ako prebehla 2. etapa Okolo Sicílie 2021?

2. etapa Okolo Sicílie 2021 mala 173 kilometrov. Viedla z Selinunte do okrajových častí Palerma – hlavného mesta ostrova Sicília. V strednej časti sa nachádzali stúpania, ale záverečných 40 km bolo rovinatých a mierne zvlnených.

2. etapa Okolo Sicílie 2021
zdroj: ilgirodisicilia.it

Txomin Juaristi (Euskaltel – Euskadi), Emerson Oronte (Rally Cycling) a domáci Giacomo Cassarà (Amore e Vita), Niccolò Salvietti (MGKvis), Eric Paties Montagner (Work Service Marchiol) a  Stefano Gandin (Zalf Euromobil Fior) vytvorili únik dňa. 

Ich náskok bol iba na úrovni štyroch minút. O slabšie tempo na dlhom stúpaní Portella della Ginestra sa snažil UAE Team Emirates, ale na klesaní bol pelotón rozdelený na dve časti. Prišla však rovina a veľká skupina sa opäť spojila, v závere aj dostihla únik. Najdlhšie bojoval Txomin Juaristi, ktorý sa vďaka víťazstve na vrchárskej prémii dorovnal Stefanovi Gandinovi, s ktorým zápasil v úniku.

V posledných desiatich kilometroch sa pred pelotónom útočilo, svoje šťastie vyskúšal Marc Soler z Movistaru, ale nikam to neviedlo.

Pravdepodobne posledný hromadný dojazd na štvordňových pretekoch bol nevyhnutný, po perfektnej práci všetko ovládol UAE.

Výsledky:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár