20. etapa Giro d’Italia sa mení. Bude ľahšia, Francúzsko sa ruší

Giro d'Italia 2020
20. etapa Giro d'Italia sa mení

zdroj: twitter.com/inTorinoMetro

Riaditeľ Giro d’Italia Mauro Vegni potvrdil, že naplánovaná sobotná etapa neprejde cez francúzske hranice, ako sa plánovalo. 20. etapa Giro d’Italia sa mení.

Mauro Vegni:

„Určite ideme do Stelvia. Ale sme nútení oznámiť zmenu predposlednej etapy Giro d’Italia. Povolenie, ktoré nám boli udelené francúzskou prefektúrou, bolo zrušené. Na základe nových opatrení voči epidémii nemôžeme prejsť cez francúzske hranice. Nemôžeme vstúpiť na stúpania Agnello, Izoard a Monginevro, takže potvrdzujem, že nás čaká trojitý výstup na Sestriere. Prvýkrát z Pragelato  a ďalšími z Pragelato,“ povedal Vegni.

„Je to etapa, ktorá nám dáva záruku, že sa bude môcť konať aj v prípade nepriaznivého počasia. Nebolo však možné nahradiť náročnosť etapy.“

Starosta Brianconu, kadiaľ sa na francúzskej strane malo prechádzať, na Twitteri podotkol, že rozhodnutie nebolo jeho. Zákaz vystavil centrálny krízový štáb Francúzska. Arnaud Murgia ďalej podotkol, že ako cyklistický fanúšik vynaloží snahu, aby sa v budúcnosti podobná etapa konala.

Pôvodne sa plánovala mimoriadne náročná horská etapa. Pôvodná mala v pláne 5300 výškových metrov, teraz má 4000. Zajtra je na programe kráľovská etapa s Passo Stelvio, kde budú musieť favoriti útočiť. Ľahšia etapa dáva po prípadnom priaznivom zajtrajšom výsledky lídrovi Almeidovi väčšie šance na prekvapivé celkové víťazstvo.

Nový profil 20. etapy Giro d’Italia:

20. etapa Giro d'Italia 2020 nový profil
20. etapa Giro d’Italia sa mení. zdroj: twitter.com/TourDeJose

Zdroj: tuttobiciweb

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár