5. etapa Okolo Algarve 2023: Kung kráľom časovkárov, INEOS ovládol celkové poradie

5. etapa Okolo Algarve 2023

zdroj: https://twitter.com/VoltAlgarve/status/10/photo/1

5. etapa Okolo Algarve 2023 zavŕšila 49. ročník pretekov na juhu Portugalska. V záverečnej etape si cyklisti zmerali sili na 25 kilometrov dlhej časovkárskej trati. Najrýchlejší čas zaznamenal Švajčiar Stefan Kung (FDJ), ktorý o 4 sekundy porazil Remiho Cavagnu (SOQ). Z velkového víťazstva sa tešil Daniel Martinez (IGD) len o dve sekundy pred tímovým kolegom Filippom Gannou. 

Vyjadrenie víťaza:

„Veľa ľudí si dnes ráno myslelo, že Filippo je favoritom na celkové poradie. Deň čo deň som sa cítil lepšie, ale dnešok je pre mňa tiež prekvapením.“

5. etapa Okolo Algarve 2023 – priebeh

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/volta-ao-algarve/2023/stage-5/today/profiles

Súboj velikánov

Časovka jednotlivcov na 25 kilometra sa niesla v znamení súboja štvorky špecialistov, ktorú tvorili Stefan Bisseger (EFE), Filippo Ganna (IGD), Stefan Kung (FDJ) a Tobias Foss (TJV). Ako prvý sa zo spomínaného kvarteta dostal na trať Tobias Foss. úradujúci majster sveta disciplíny. V cieli mu však nenamerali čas pod 30 minút a vo finále to stačilo na 5. miesto. Čas pod 30 minút zajazdili Filippo Ganna, Stefan Kung, Remi Cavagna a taktiež Daniel Martinez, ktorý pred dnešnou etapou patril do širšieho okruhu favoritov. Nepočítalo sa však, žeby poľahky dokázal odolať svojmu tímovému kolegovi „Pippovi“.

V hodnotení etapy síce Martinez zaostal o 6 sekúnd za niekdajším majstrom sveta v časovke jednotlivcov, no v tom celkovom si vydobyl prvenstvo len o 2 sekundy. Diváci tak mohli sledovať strhujúci súboj sekúnd, z ktorého opäť ako víťazi vzišli jazdci tímu INEOS grenadiers.

Vacek sa opäť zviditeľnil

Dobrú časovku a ešte lepší výkon podal mladý český pretekár Mathias Vacek (TFS), ktorý istú časť priebehu etapy sedel v horúcom kresle priebežného lídra. Po dojazdení posledného pretekára do cieľa ho klasifikovali na výbornom 15. mieste.

Naopak, podpriemerný výkon predviedol Stefan Bisseger, ktorý finišoval až na 45. mieste s takmer trojminútovou stratou.

5. etapa Okolo Algarve 2023 – výsledky

Pozrite tiež:

Celkovým víťazom paralelných pretekov v Španielsku sa stal Tadej Pogačar (UAD), ktorý deklasoval konkurenciu.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár