5. etapa Okolo Katalánska 2022: Senzačná výhra mladíka Vernona

Ethan Vernon

zdroj: © David Ramos © 2022 Getty Images © Quick-Step Alpha Vinyl

Piata etapa pretekov Okolo Katalánska 2022 skončila hromadným dojazdom. Tam sa prekvapivo z víťazstva radoval Ethan Vernon (:dqt:). 21-ročný mladík si poradil s favoritmi a zaknihoval prvé víťazstvo kariéry. Do celkového vedenia pretekov sa dostal Joao Almeida (:uae:).

Trasa – 5. etapa Okolo Katalánska 2022

Štart 5. etapy

Priebeh piatej etapy

Dnes sa do úniku dňa dostala trojica zo Španielska. Urko Berrade (Equipo Kern Pharma), Gotzon Martín (Euskaltel – Euskadi) a Joel Nicolau (Caja Rural – Seguros RGA) si vypracovali náskok až 5 minút. To však nemohlo stačiť, pelotón sa dnes chystal na hromadný dojazd. 80 kilometrov pred cieľom bolo rozostup na úrovni jednej minúty. Na čele hlavného balíka diktovali tempu UAE a Uno-X z Nórska.


Náskok sa držal na hodnote jednej minúty dlhú dobu. Dostihnutie však prišlo až 20 kilometrov pred cieľom a tímy sa chystali na záverečný šprint. V chaotickom závere mal veľkú smolu Ilan Van Wilder (:dqt:), mladý Belgičan sa ocitol na zemi. Všetko však vynahradil ďalší mladý jazdec tímu Quick-Step. Ethan Vernon (:dqt:) z čista jasna opanoval dnešný dojazd. Poradil si i s jazdcami ako Phil Bauhaus (TBV) či Kaden Groves (:bex:).


Do čela pretekov sa dostal Joao Almeida (:uae:), dnes získal bonusovú sekundu na šprintérskej prémii a tak sa o jedinú sekundu dostal pred Naira Quintanu (Arkéa-Samsic).

Dojazd (Ethan Vernon)

5. etapa Okolo Katalánska – výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár