5 jazdcov, ktorých možno zachráni záver sezóny

Gavíria

zdroj: twitter.com/fndogaviria

Už len niekoľko dní nás delí od konca sezóny a cyklistov čaká trojmesačná prestávka od pretekania. V dnešnom článku zaostríme na jazdcov, ktorí nenaplnili očakávania a majú tak poslednú šancu na záchranu sezóny. Už tento víkend bude na programe posledný monument – Okolo Lombardie, o týždeň neskôr Tour of Guanxi, medzitým vyplnia program jednorázovky Tre Valli Varesine, Miláno – Turín, Paríž-Bourges či Paríž-Tours. Cyklistický portál Cyclingnews vybral 5 jazdcov, ktorí musia rozhodne zabrať.

Fernando Gavíria (:uae:)

Kolumbijčan si tento rok pripísal iba 4 víťazstvá, ak v závere neudrie, tak ostane na číslách ako v roku 2015. To ani nebol v profi pelotóne. Posledné tri roky zaznamenal 30 víťazstiev a bol jeden z najžiadanejších šprintérov na trhu. Gavíria utrpel zranenie kolena na dráhe a to ovplyvnilo jeho sezónu. Na Gire musel odstúpiť už v siedmej etape, na Tour de France sa ani nedostal a na Vuelte zaznamenal najlepšie tretie miesto. Tento víkend však obsadil 4. miesto na Munsterland Giro a 15. priečku na GP Bruno Beghelli. Spásou môže byť Tour of Guangxi, kde v roku 2017 ovládol 4 etapy.

Niki Terpstra (Total Direct Energie)

Holanďan mal famóznu jar 2018 a bol o neho obrovský záujem. Lukratívna zmluva v Direct Energie však akoby zväzovala ruky a nohy. Terpstra spadol na pretekoch okolo Flandier a podobný osud ho čakal i na Tour de France, kde si dokonca zlomil kľúčnu kosť. I napriek tomu zaznamenal niekoľko dobrých výsledkov ako tretiu priečku na Le Samyn a Kuurne-Brussel-Kuurne. Víťazstvo však v nových farbách ešte nepridal. Na majstrovstvách sveta skončil na 20. mieste a ideálne šance na triumf na domácej pôde bude na pretekoch Paríž-Bourges či Paríž-Tours.

Dan Martin (:uae:)

Začiatok sezóny bol veľmi vydarený. Druhé miesto na pretekoch okolo Baskicka, elitná desiatka na Critérium du Dauphiné, UAE Tour a Volta a la Comunitat Valenciana. Všetky veľké plány ale nedopadli. Ardénske klasiky premarodil, Tour de France bol prepadák. Jeho záchranou môže byť Tre Valli Varseine a víkendová Lombardia. Ír sa od novej sezóny predstaví v drese Isreael Cycling Academy.

Pierre Latour (:alm:)

Ďalší talentovaný jazdec, ktorý mal vynikajúci rok 2018, keď získal biely dres na Tour de France a celkové 13. miesto. V tomto roku ho však zužovali zranenia, keď si pred UAE Tour zlomil zápästia. Od cyklistiky si oddýchol tri mesiace a nestihol domáce Tour de France. Na Vuelte sa však objavil a bol blízko v etape na Los Machucos. Francúz zvolil rovnaký program ako Dan Martin (:uae:).

Mark Cavendish (:ddd:)

Ďalšia nepodarená sezóna v podaní rodáka z ostrovu Man. Epstein Barr vírus na ňom zanechal veľké stopy. I keď Brit tvrdil, že sa cíti dobre, tak nedokázal získať ani jedno víťazstvo tento rok. Na Tour de France ho nenominovali a možno i to bol dôvod na zmenu. Jeho novým zamestnávateľom bude Bahrain – McLaren. Jeho posledným pretekom bude Paríž-Tours a potom sa bude venovať dráhe.

 

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár