6 prepadákov minulej sezóny

zdroj: twitter.com/teamsky

Na konci sezóny 2016 skončila dvojica tímov Wolrd Tour. Tinkoff team a IAM cycling kompletne opustili svet cyklistiky. Jazdci, ktorí obliekali farby sa rozutekali ku konkurencii. Prestup roka uskutočnil Peter Sagan, ktorý prestúpil do nemeckého tímu Bora – Hansgrohe a bude najlepšie plateným cyklistom v pelotóne. Ďalšou bombou bol odchod Alberta Contadora do americkej stajne Trek – Segafredo. Prestupové vody rozvíril i Vincenzo Nibali, ktorý sa sťahuje na blízky východ do Bahraju. Jeho novým chlebodárcom bude Bahrain – Merida. V dnešnom článku sa však pozrieme na najväčšie sklamania prestupového obdobia minulej sezóny.

Ryder Hesjedal

Prestúpil z: Cannondale – Garmin
Prestúpil do: Trek – Segafredo
Víťazstvá: 0
Najlepší výsledok: 4. miesto v individuálnej časovke na pretekoch Tour of Alberta

S Kanaďanom to od jeho legendárneho víťazstva na Gire v roku 2012 to išlo dole vodou. Ako jediný kanadský rodák dokázal vyhrať Grand Tour, no svojim prestupom dúfal v oživenie jeho kariéry, no nestalo sa tak. Hesjedal sa trápil i v roku 2016, keď nedokončil jeho obľúbené Giro a tak prišiel zlom a oznámenie konca kariéry. Jeho rozlúčka sa konala na pretekoch v Kanade – Montreal, Quebec. Posledné preteky absolvoval v Taliansku – Okolo Lombardie, no preteky nedokončil.

Carlos Betancur

Prestúpil z: AG2R – La Mondiale
Prestúpil do: Movistar
Víťazstvá: 2
Najlepší výsledok: Víťazné etapy na Vuelta a Castilla y Leon a Vuelta Asturias

Betancur strávil nejaký čas bez práce, keďže francúzska stajňa s Kolumbíjčan ukončila zmluvu predčasne. Možno jediný tím, ktorý ho mohol vzkriesiť bol Movistar. Španieli hovoria rovnakou rečou a v tíme majú silné kolumbíjske zastúpenie v podobe bratov Quintanovcov a Winnera Anaconu. 27-ročný rodák z Bananita sa však v celej sezóne hľadal. Iba po 12 dňoch pretekania odstúpil z Gira. Potom nasledovala séria pretekov, ktoré taktiež vzdal. Betancur má však zmluvu i na budúcu sezónu a stále môže ukázať svoj potenciál.

Mikel Landa

Prestúpil z: Astana
Prestúpil do: Team SKY
Víťazstvá: 3
Najlepší výsledok: Celkový víťaz pretekov Giro del Trentino.

Španiel podával v Astane skvelé výkony a keď po ňom siahol tím SKY, tak sa čakalo veľa. Už začiatok kariéry v britskom tíme nebol ideálny. Jeho premiéra sa dvakrát odložila, no diváci ho konečne videli na pretekoch Settimana Internazionale. Keďže Froome bol jasný líder pre Tour, Landovi tak ostala šanca na Giro. Príprava pred prvou Grand Tour sezóny bola perfektná a Španiel ovládol Giro del Trentino. Rodák z Murgie však nemal šťastie a zdravotné problémy ho prinútili opustiť Giro už počas 10. etapy. 26-ročný talent sa však dal dokopy a na Tour pomohol Britovi k triumfu, no jeho forma z Astany sa zdala byť v nedohľadne. Landa má zmluvu i na nasledujúcu sezónu a bude mať určite príležitosť dokázať svetu, že je špičkový cyklista.

Jurgen Van den Broeck

Prestúpil z: Lotto – Soudal
Prestúpil do: Katusha
Víťazstvá: 0
Najlepší výsledok: 8. miesto v celkovom hodnotení na pretekoch Tour de California

Dvojnásobný štvrtý muž Tour de France dúfal v reštart svojej kariéry v ruskom tíme Katusha. Zraneniami zmietaný Belgičan však ani v minulej sezóne nepresvedčil. Sezónu začal pomalšie ale sympaticky. Skončil na 14. priečke na pretekoch okolo Ománu. V Kalifornii dokonca na 8. mieste, no zlom prišiel na Tour de France, keď bol nútený po páde odstúpiť. Nasledovali 3 nedokončené preteky v rade. Neskôr i odstúpenie z Eneco Tour. Od sezóny 2017 sa 33-ročný Belgičan sťahuje do LottoNL – Jumbo.

Igor Antón

Prestúpil z: Movistar
Prestúpil do: Dimension Data
Víťazstvá: 0
Najlepší výsledok: 9. miesto v celkovom hodnotení na pretekoch Vuelta a Burgos

Skúsený Španiel bol už jednou nohou v cyklistickom dôchodku, no prišla Dimension Data a zlanárila ho k podpisu novej zmluv. 33-ročný veterán mal predávať svoje skúsenosti mladíkom a bojovať v etapových pretekoch o popredné umiestnenia. Zúčastnil sa Vuelty, no choroba ho pripravila o akúkoľvek šancu na dobrý výsledok. V uplynulej sezóne toho veľa neukázal, no juhoafrická stajňa mu dala ďalšiu šancu a upísala si rodáka z Galdakaa i na sezónu 2017.

Beñat Intxausti

Prestúpil z: Movistar
Prestúpil do: Team SKY
Víťazstvá: 0
Najlepší výsledok: 3. miesto v celkovom hodnotení na pretekoch Volta a la Comunitat Valenciana

Španiel začal sezónu senzačne. V polovici februára pomohol tímovému kolegovi Poelsovi k prvenstvu na Volta a la Comunitat Valenciana a sám obsadil tretie miesto. Prišiel však zlom v podobe mononukleózy, ktorá ho vyradila na celú jar. Skúsil sa dvakrát vrátiť, no neúspešne a v plovici júla oznámil koniec sezóny. Španiel absolvoval iba 15 pretekov s minulej sezóne. 30-ročný rodák z Amorebieta – Etxano však bude mať šancu ukázať svoj potenciál i v sezóne 2017.

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár