7. etapa Okolo Katalánska 2022: Nádhernú etapu uchmatol Bagioli, celkovo víťazí Higuita

Andrea Bagioli

zdroj: © Deceuninck - Quick-Step Cycling Team / Getty Images

Siedma etapa pretekov Okolo Katalánska ponúkla krásne finále v Barcelone. Etapu plnú zvratov napokon opanoval Andrea Bagioli (:dqt:), Talian sa zapojil do skupiny bojujúcej o prvenstvo v poslednom kilometri. Celkové víťazstvo si postrážil Sergio Higuita (BOH).

Trasa

Štart

Priebeh 7. etapy Okolo Katalánska 2022

Posledná etapa začínala a končila v Barcelone, pripravených bolo necelých 140 kilometrov. Úvodné kilometre nepriniesli únik dňa a tak sa všetko zamotalo až po 40 kilometroch pretekania. Aktivita Stevena Krujswijka (:tjb:) priniesla svoje ovocie. Holanďan so sebou vzal trojicu z tímu FDJ, dvojicu z AG2R a ďalších. Celkovo bolo v skupine 11 jazdcov. Ich náskok však osciloval okolo jednej minúty. Nebezpečnú zostavu si pelotón nechcel nechať ujsť.


Pri nájazd do Barcelony bol náskok na úrovni 30 sekúnd a s únikom to nevyzeralo najlepšie. Stále však do konca ostávalo 6 mestských okruhov, ktoré boli technicky náročné. V čelnej skupine diktoval tempo Antawn Tolhoek (:tfr:), v pelotóne zase Bora-hansgrohe. Z čela to skúsila dvojica Krujswijk (:tjb:) a Pacher (FDJ), na zbytok úniku spravili okamžite desať sekúnd. V pelotóne sa do čela dostal tím UAE a okamžite stíhali jazdca za jazdcom. V momente, keď povolili, tak prišli útoky z pelotónu. Čakal nás tak zaujímavý záver.

Záver

Ineos pritiahol dvojicu z čela na 15 sekúnd, do cieľa ostávalo približne 17 kilometrov. Na predposlednom stúpaní bolo hotovo a začali útoky v celkovom poradí. Carapaz (:ins:) nedokázal odpárať Higuitu (BOH) a tak sa išlo pokope do posledného kola. Do posledného kilometra prišlo približne 20 jazdcov a záver bol úplne otvorený. Najsilnejším bol napokon Andrea Bagioli (:dqt:), ktorý sa do boja o prvenstvo dostal na poslednú chvíľu.

Výsledky Okolo Katalánska 2022

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár