7. etapa Tirreno-Adriatico 2023 ide na účet Philipsena, Roglič vyšperkoval úspechy Slovinska

7. etapa Tirreno-Adriatico 2023

zdroj: https://twitter.com/TirrenAdriatico/status/15/photo/1

7. etapa Tirreno-Adriatico 2023 vyvrcholila hromadným šprintom, v ktorom mal najvyššiu rýchlosť Jasper Philipsen (ADC). Druhý finišoval Dylan Groenewegen (JAY) a tretí Alberto Dainese (DSM). Slovinec Primož Roglič (TJV), ktorý si na pretekoch pripísal tri etapové prvenstvá v rade, si udržal vedenie v celkovej klasifikácii. Vyhral tak preteky, na ktorých pôvodne ani nemal štartovať.

Roglič sa tak stal dvojnásobným víťazom pretekov dvoch morí a napodobnil tak krajana Pogačara, ktorý toto podujatie vyhral v rokoch 2021 a 2022. Môžeme však povedať, že aj Tadej Pogačar napodobnil svojho krajana, nakoľko tiež dokázal vyhrať tri etapy za sebou na súbežnom podujatí Paríž – Nice, ktoré aj celkovo ovládol. Slovinsko tak svojimi supertalentmi ovládlo dve významné etapové preteky v rovnaký čas.

Peter Sagan (TotalEnergies) sa do záverečného špurtu nedokázal zapojiť, preto skončil na 26. mieste.

7. etapa Tirreno-Adriatico 2023 – priebeh

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/tirreno-adriatico/2023/stage-7/today/profiles

Štart:

Klasická šprintérska etapa

Úvod etapy sa odohrával v kopcovitom teréne. V priebehu jeho zdolávania sa do čela prepracovala osmička pretekárov v zložení Nans Peters (ACT), Mikkel Honore (EFE), Lorenzo Fortunato (EOLO-Kometa), Samuele Zoccarato (Bardiani CSF), Bruno Armirail (FDJ), Valentin Ferron (TotalEnergies), Arthur Kluckers (Tudor Cycling) a Henri Vandenabeele (DSM). Ich časový náskok však bol pod kontrolou.

Záver

Záverečných 20 kilometrov sa odohralo na cieľovom okruhu v meste San Benedetto del Tronto, kde zvyčajne vidíme časovku jednotlivcov na 10 kilometrov. Tentokrát však išlo o hromadný dojazd, ku ktorému vôbec nemuselo dôjsť, pretože čelná osmička dlho odolávala rozbehnutému pelotónu. K jej eliminácii došlo len 3 kilometre pred cieľovou páskou.

Následne sa strhol pravý súboj o pozície do šprintu, viaceré tímy vytasili svoje šprintérske vláčiky. Peter Sagan však bol osamotený a nevedel sa prepracovať na prednejšiu pozíciu podobne ako Fabio Jakobsen (SOQ). Naopak, na dobrých pozíciách sa nachádzali Groenewegen, Nizzolo, Bauhaus, Meeus či Philipsen, ktorý napokon mohol dvíhať ruky nad hlavu ako právoplatný víťaz etapy.

7. etapa Tirreno-Adriatico 2023 – výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár