8. etapa Vuelta a Espaňa 2021: profil, trasa, favoriti

Vuelta a España 2021

Medzi dvoma náročnými horskými etapami sa nachádza priama rovinami. Aj keď s hrozbou vetra, 8. etapa Vuelta a Espaňa 2021 by sa mala skončiť šprintom.

8. etapa La Vuelta 2021:

sobota 21. augusta 2021
Dĺžka
: 173,7 km
Profil: rovinatý, 1040 nastúpaných výškových metrov
Štart: 13:34, Santa Pola
Predpokladaný dojazd: ~17:30, La Manga del Mar Menor

Cyklistika: 8. etapa La Vuelta a Espaňa 2021 live prenos – vysielanie v TV

8. etapa La Vuelta 2021 – trasa

V profilovo pokojný deň sa pelotón drží popri pobreží Stredozemného mora.

Profil – 8. etapa La Vuelta a Espaňa 2021:

8. etapa Vuelta a Espaňa 2021
8. etapa Vuelta a Espaňa 2021. © Unipublic

Pred pondelkovým dňom voľna sa k slovu prihlásia šprintéri. Ide sa rovinatá etapa, kde nie veľmi čo dodať. Až na pár „brdkov“ sa na trase dlgeh 174 km nenachádza nič nebezpečné, koniec etapy je kompletne do roviny.

Posledné kilometre sú polostrove v mori, z jednej aj druhej strany sú obkolesené Stredozemným morom. Väčšina príjazdu je však odolná voči metru, keďže sa ide po zastavanej časti, s mnohými apartmánmi a hotelmi.

Avšak, samotný dojazd pred cieľom nie je úplne jednoduchý. a predpokladaný východný vietor môže rozdeliť pelotón.

Počasie

Nad celým dňom visí nebezpečenstvo silných vetrov, ktoré môžu rozdeliť pelotón. Celý čas bude fúkať zo severu, neskôr priamo z boku z východu.

Pôjde o veľmi dôležitý deň z pohľadu celkového poradia. Zaspíte na jednej z otvorených ciest a stratíte cenné minúty na vetre.

S koncom etapy sa vietor a trasa upokoja.

8. etapa Vuelta a Espaňa 2021 – favoriti

Jasper Philipsen 5. etapa Vuelta a Espaňa 2021
Philipsen. ©Photogomezsport

Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) má zatiaľ najlepší vlak aj dve etapové triumfy. Belgičan je zatiaľ najlepším šprintérom na podujatí, má aj zelený dres. Ak si chce bodovaciu súťaž udržať, pôjde o veľmi dôležitý deň, keďže v cieli sa rozdáva 50 bodov a na prémii až 20.

Fabio Jakobsen 4. etapa La Vuelta a Espaňa 2021
Fabio Jakobsen. © Photogomezsport

Fabio Jakobsen (:dqt:) je o čosi rýchlejší, ale jeho vlak zatiaľ nebol ideálny. Aj tak má Holanďan solídny lead-out a vyikajúci príbeh za sebou. Čistá rovinatá etapa by mala jazdcom, ako Florian Sénéchal, Zdeněk Štybar, Bert van Lerberghe sedieť ako uliata.

Arnaud Démare
Arnaud Démare. © A.S.O./Fabien Boukla

Arnaud Démare (FDJ) v Španielsku má silný vlak, ale doposiaľ mu stále ušiel. Ak chce Francúz vyhrať, musí konečne všetko zapadnúť čo najlepšie.

Juan Sebastián Moláno (:uae:) má k dispozícii Mattea Trentina, ktorého vie využiť k dokonalosti. Rýchlosť Kolumbijčana nie je najlepšia, ale stále vie vyprodukovať konkurencieschopý špurt.

Alberto Dainese (DSM) je ďalším rýchlym špurtérom na štartel. Jordi Meeus (BOH) a Martin Lass (BOH) majú ďalšiu šancu sa ukázať.

Z ďalších šprintérov vyberáme mená, ako Michael Matthews (:bex:), Alex Aranburu (AST), Jon Aberasturi (Caja Rural Seguros-RGA), Riccardo Minali (:iwg:), alebo Piet Allegaart (COF).

Favoriti ôsmej etapy Vuelty podľa Cyklonews:

Z vyššie zmienených dôvodov favorizujeme úspešný únik.

★★★★ Philipsen, Jakobsen
★★★ Démare, Meeus, Dainese
★★ Moláno, Matthews
★ Laas, Aranburu, Allegaart, Minali, Trentin

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár