Ako si vybrať dámsku športovú obuv?

zdroj: @unsplash.com/Annie_Niemaszyk

Nosenie správnej športovej obuvi môže byť jednoduchým, ale nevyhnutným nástrojom na predchádzanie zraneniam a zachovanie pohodlia. Jednou z najväčších chýb, ktorých sa dopúšťame, keď začíname s cvičením alebo konkrétnym športom, je, že si na daný šport nezoberieme správnu dámsku športovú obuv.

Na čo slúži dámska športová obuv?

Často si myslíme, že rovnaké tenisky sú vhodné na všetky druhy športu, ale pravdou je, že každý šport má svoje vlastné špecifiká. Každému športu musíme prispôsobiť svoje oblečenie a obuv, pretože od toho závisí náš výkon a dokonca má vplyv aj naše zdravie.

Dámske športové topánky sú zvyčajne určené na rôzne športy. A nie je to náhoda, ale preto, že rôzne charakteristiky jednotlivých cvičení znamenajú, že na prispôsobenie sa týmto pohybom sú potrebné určité špecifiká. Týmto spôsobom sa zlepšuje pohyb a dosahuje sa väčší výkon, ako aj ponúka väčšia bezpečnosť a kontrola pohybu.

@unsplash.com/Alex_McCarthy

Vlastnosti, ktoré by mala mať každá dámska športová obuv

Tuhá a pevná podrážka – Počas silového tréningu by ste mali mať chodidlá pevne položené na zemi a chodidlá pevne pritlačené k podlahe. To vám umožní plne zapojiť svaly v oblasti bokov a zadku. Ak nosíte bežeckú obuv, podrážky tlmiace nárazy absorbujú energiu a nerozkladajú váhu rovnomerne na chodidlá a spôsobujú, že vaše kolená sú menej stabilné.

Priliehavosť k chodidlu – Tenisky musia poskytovať dobrú oporu. Noha by v nich nemala visieť. Ak sú dámske športové tenisky tesné alebo stiesnené, narúšajú rozloženie hmotnosti v chodidle a znižujú váš výkon.

Na čo treba myslieť pri výbere dámskej športovej obuvi?

Pri nákupe športovej obuvi je potrebné zvážiť mnoho faktorov. V prvom rade je rozhodujúca veľkosť. Ukazuje sa, že v prípade športovej obuvi je lepšie zvoliť o niečo väčší model. Pri cvičení je vaše chodidlo lepšie prekrvené a tiež vydáva viac tepla. Preto by ste si mali kúpiť obuv o pol čísla väčšiu.

Športové topánky sú navrhnuté tak, aby ste dosiahli väčšiu obratnosť a predovšetkým pohodlie pri vykonávaní športu. Najcharakteristickejšou vlastnosťou tejto obuvi je, že dokonale prilieha k nohe, čím sa predchádza možným zraneniam. Treba dodať, že v prípade športovej obuvi je dôležitý aj materiál. Táto obuv by mala byť vyrobená z ľahkého, vzdušného materiálu, ktorý poskytuje ľahkosť a pohodlie.

Nosenie správnej športovej obuvi môže zvýšiť váš výkon a poskytnúť vám pohodlie a podporu, ktoré potrebujete na to, aby ste si užívali aktívny život.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár