Ako tipovať víťaza cyklistických pretekov?

Pelotón na pretekoch Okolo Poľska

zdroj: Cyklonews.sk

Snažíte sa vyhrať pri tipovaní na cyklistiku, alebo v online casino? Potom ste na správnom mieste. V tomto článku sa budeme venovať najdôležitejším faktorom, ktoré treba zohľadniť pri tipovaní výsledkov cyklistických pretekov.

Typ pretekov

V cyklistike sa väčšina jazdcov špecializuje na určité typy pretekov. Sú napríklad jazdci, ktorí sú vrchári, iní sú vynikajúci šprintéri alebo sú neporaziteľní v ardenských či flámskych klasikách. Identifikovaním typu pretekov a jazdcov môžete okamžite zúžiť pole favoritov.

Napríklad si vyhľadáte 2. etapu Tour de France a zistíte, či ide o rovinatú alebo horskú etapu Ak sa jedná o rovinatú, tak máte jasno, že túto etapu pravdepodobne vyhrá šprintér. Potom si prezriete jednotlivé tímy a ich adeptov na zelený dres.Takto máte úzky profil jazdcov, no i kurzy budú pravdepodobne nižšie.

Ako vsádzať na cyklistiku

Najbežnejšia ponuka v stávkových kanceláriách je na víťazov etáp, či celkových víťazov daných súťaží (Napr: žltý, zelený, bodkovaný či biely dres). Občas sa vyskytnú i špeciálne stávky ako napríklad koľko pretekárov dokončí preteky a podobne. 

Live stávky na cyklistické preteky nie sú úplne bežne dostupné. Stávkové kancelárie, ktoré to ponúkajú, budú pravdepodobne limitovať kurzy iba na víťaza, alebo duely cyklistov.

Najlepšou radou, ako využiť svoje športové znalosti pri stávkovaní na cyklistiku, je vybrať si online kanceláriu, ktorá ponúka konkurencieschopné kurzy a atraktívne akcie s rozumnými podmienkami. Okrem toho je tiež veľmi dôležité vždy zachovať chladnú hlavu a stávkovať len zodpovedne.

Aktuálna forma cyklistov

Cyklisti majú tendenciu naberať a strácať formu, takže lepší jazdec môže poraziť majstra sveta v jeho najlepší deň, ktorý môže byť na jeho vrchole. Vzhľadom na dôležitosť aktuálnej formy jazdca je dôležité preskúmať stav každého cyklistu predtým, ako sa rozhodnete staviť na neho peniaze. Ak chcete analyzovať formu cyklistu, musíte venovať pozornosť:

  • Jeho schopnosť držať krok s pelotónom. Ak od začiatku pretekov je jazdec na konci pelotónu, tak to nie je dobrý znak do konca pretekov.
  • Mali nejaké zranenia. Dokonca aj menšie zranenia, najmä chrbta. Môžu viesť k drastickému zníženiu výkonnosti.
  • Výraz ich tvárí počas jazdy. Stačí sa pozrieť na cyklistu a zistíte, ako veľmi je trpí. Ak vidíte, že dýcha s otvorenými ústami a mračí sa, je to jasné znamenie, že má zlý deň a pravdepodobne nevyhrá.
  • Ich schopnosť nasledovať útoky. Cyklista je vo výbornej forme, keď jeho súperov za každým pokryje.

Ak sa pozriete na všetky tieto faktory, môžete rýchlo zistiť, ktorí jazdci sú vo forme a pripravení vyhrať, čo vám môže pomôcť.

Motivácia športovcov

Posledným faktorom, ktorý by ste mali zvážiť pred investíciou do cyklistu, je jeho motivácia. Medzi tie najsilnejšie, ktoré môžu výrazne ovplyvniť výsledok cyklistických pretekov, patria:

  • Výhoda domáceho prostredia. Pretekári, ktorí pretekajú vo svojej domovskej krajine, majú tendenciu dosahovať vyššie výkony, ako je ich potenciál. Napríklad belgickí jazdci veľmi často vyhrávajú klasiky v ich domovine. Znalosť trate a fanúšikovia dokážu divy.
  • Vplyv na celkov klasifikácie. Ak jazdec potrebuje vyhrať etapu, aby získal celkový titul alebo titul najlepšieho šprintéra či vrchára, môžete si byť istí, že urobí maximum!
  • Ak si chcete udržať zmluvu, musíte vyhrať. Profesionálni jazdci, ktorí musia dosahovať dobré výsledky, aby získali novú zmluvu, budú plne motivovaní, inak riskujú stratu zamestnania.

Predtým, ako sa rozhodnete, či je jazdec motivovaný a pripravený súťažiť a vsádzať, zvážte všetky tieto faktory. Ak nájdete cyklistu, ktorý sa špecializuje na konkrétne preteky, je vo fantastickej forme a stopercentne motivovaný,tak máte jasnú voľbu.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár