Alejandro Valverde napokon nenastúpi na Giro d’Italia

Giro d'Italia 2019

zdroj: twitter.com/CyclingTodayEn

Alejandro Valverde (MOV) nepôjde na Giro d’Italia. Dôvodom je zranenie, ktoré Španiel utrpel počas tréningovej jazdy. Stalo sa tak v deň jeho narodenín, 25. apríla.

Úradujúci majster sveta mal tento rok odlišný program, talianskej Grand Tour sa mal zúčastniť iba po druhýkrát vo svojej dlhej kariére. 39-ročný veterán však na tréningu pred Liège – Bastogne – Liège spadol a poslednú jarnú klasiku nedokončil. V nedeľných ťažkých podmienkach odstúpil vyše 100 kilometrov pred cieľom.

Stanovisko tímu Movistar:

„Valverde nebol schopný sa zotaviť po zranení kostrče, ktoré si privodil pri páde na tréningu pred Liège – Bastogne – Liège minulý utorok.“

„Svetový šampión sa teraz bude sústrediť na zotavenie sa. Nebude chcieť riskovať skorým návratom do svojej bežnej aktivity. Cieľom bude prísť pripravený na druhú časť sezóny.“

Valverdemu klasikárska sezóna v dúhovom drese nevyšla. Od začiatku roku má na konte iba jediný triumf – etapu na UAE Tour. V obľúbených troch ardenských pretekov po prvýkrát za desať rokov neskončil na pódiu. O takomto čase v minulom roku mal Valverde už 9 víťazstiev.

Zdroj: cyclingweekly

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár