Alejandro Valverde v slzách opustil preteky Vuelta 2021

Vuelta a España 2021
Alejandro Valverde Vuelta 2021

zdroj: Dario Belingheri/BettiniPhoto©2021

Španielsky cyklista Alejandro Valverde (MOV) spadol v 7. etape pretekov Vuelta a Espaňa 2021. Jeho 15. účasť na domácej Grand Tour sa skončila predčasne. 

Jazdiaca legenda narazila na výtlk alebo kamienok v rýchlej zákrute. Valverde narazil na zem a zošmykol sa do medzery medzi zvodidlami. Našťastie do nich nenarazil a mohol sa sám postaviť.

Lenže, 41-ročný veterán sa držal za rameno. Po krátkej prehliadke od lekára sadol na bicykel.

Rýchlo si však uvedomil, že jeho zotrvanie v pretekoch nebude možné. Športový riaditeľ Chente García Acosta mu pomohol zosadnúť z bicykla a držal ho v náručí.

Valverde v slzách opustil milované preteky. Naposledy sa tak stalo ešte pri jeho prvej účasti, v roku 2002. Odišiel tak pri svojej poslednej Vuelte?

Alejandro Valverde – pád na Vuelte (video):

Posledná Vuelta?

Nie je tajomstvom, že na začiatku sezóny Alejandro Valverde hovoril o konci kariéry. Už tak svoje pôsobenie predĺžil, po zisku dúhového dresu v roku 2018 povedal, že skončí po olympiáde, ktorá sa presunula o rok.

Teraz chcel ešte zájsť dobrý výsledok v celkovom poradí a rozlúčiť sa s domácim publikom etapovým víťazstvom.

Je však možné, že cieľ si chce pred koncom splniť, a prejsť ešte jeden rok vo World Tour. Nohy na to má, po slabšom roku 2020 získal v tejto sezóne kvalitné víťazstvá na GP Miguel Indurain a vo vysokej konkurencii aj na Critérium du Dauphiné. Na monumente Liege – Bastogne – Liege bol v elitnej skupine s Tadejom Pogačarom či Julianom Alaphilippom.

V celkovom poradí na Vuelta 2021 bol štvrtý, priamo medzi najlepšími pretekármi. Jeho kolegovia Enric Mas a Miguel Ángel López boli na druhom a treťom mieste a mali množstvo možností.

Alejandro Valverde má zlomeniny

Aktualizícia 21.8. o 12:00

Valverde bol po páde prevezený do nemocnice v Alicante, kde mu najprv nenašli zlomeniny. V nemocnici v Murcii mu však našli zlomeninu kľúčnej kosti a v sobotu podstúpi operáciu.

„Boli to takto odísť. Ďakujem všetkým za povzbudzujúce správy. Svojím spolujazdcom z Movistar Team prajem veľa síl,“ napísal Valverde na Twitter.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár