André Greipel si našiel nový tím

Prestupy

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Prestupové obdobie sa oficiálne začalo 1. augusta a deň na to sme sa dočkali prvého veľkého prestupu. Jeden z najlepších šprintérov posledných rokov André Greipel odchádza zo svojho starého tímu Lotto Soudal do Fortuneo-Samsic. Francúzskemu pro-kontinetálnemu tímu sa úpisal na dve sezóny.

93 zo svojich 153 víťazstiev získal za 8 rokov práve v belgickom tíme Lotto Soudal (predtým Lotto Belisol). Tento rok sa však nedohodol na novej zmluve a Nemec je na odchode z World Tour scény. 36-ročný rodák z Rostocku získal v prebiehajúcej sezóne šesť víťazstiev, zúčastnil sa aj Tour de France, tam sa však prvenstva nedočkal a predčasne skončil v alpských etapách.

„Odkedy bicyklujem, chcem víťaziť a plniť nové výzvy. Musím sa teraz konfrontovať s niečim novým, pretože chcem pokračovať v progrese. Od nového tímu očakávam veľa. Nechám sa inšpirovať jeho mladým a slobodným duchom, no zároveň očakávam dôveru, pochopenie a tímovú súdržnosť,“ vyjadril sa šprintér s prezývkou „Gorila“.

V tíme z francúzskeho regiónu Bretónsko sa stretne s kvalitným vrchárom Warrenom Barguilom, ktorý tu prestúpil z tímu Sunweb minulý rok.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár