Annemiek van Vleuten pridala k zlatu i Clásica San Sebastian 2021

Annemiek van Vleuten Clásica San Sebastian 2021

zdroj: (c) Photo Gomez Sport

Holanďanka Annemiek van Vleuten (Movistar Team) vyhrala španielsku jednorazovku Clásica San Sebastian 2021 zaradenej do  ženskej World Tour. Druhé miesto brala Američanka Ruth Winder (Trek-Segafredo) a tretie Tatiana Guderzo (Alé BTC Ljubljana) z Talianska. 

Čerstvá držiteľka zlata z časovky z OH Tokio 2020 iba tri dni po zisku životného časovkárskeho víťazstva zamierila do Baskicka, kde počas dňa husto pršalo. „Mala som jet-lag, ale stálo to za to,“ radovala sa Van Vleuten v cieli.

Na mimoriadne náročnej kopcovitej trase zaútočila deväť kilometrov pred cieľom, na stúpaní Murgil-Tontorra. Poľahky dostihla vyšťavenú Francúzku Audrey Cordon-Ragot (Trek-Segafredo).

Do cieľa prišla Holanďanka v typickom štýle – osamotená s rukami nad hlavou. Za ňou sa vytvorila stíhacia skupina v zložení: Winder, Pauliena Rooijakkers (Liv Racing) a Evita Muzic (FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope). Následne z nej Winder zaútočila a do cieľa prišla druhá s mankom 36 sekúnd na Van Vleuten. Šprint stíhacej skupiny vyhrala skúsená Guderzo.

Donostia San Sebastian Klasikoa 2021 – profil (139,8 km):

Klasikoa Women
zdroj: klasikoa-women.eus

V cieli Van Vleuten ďakovala tímu Movistar, ktorý kontroloval preteky a dostihol aj únik dňa. Nakoniec španielsky tím získal prvé ženské vydanie Klasikoa po tom, čo v závere ukontrolovali šesticu, ktorá zaútočila na známom stúpaní Jaizkibel. Titana Guderzo (Ale BTC) tam nastúpila a pridala sa k: Rooijakkers, Muzik, Audrey Cordon-Ragot (Trek-Sefgafredo), Olivia Baril (Massi-Tactic) a Ane Santesteban (BikeExchange).

Najdlhšie vydržala bývala francúzska majsterka Cordon-Ragot, ktorá svoje šťastie skúsila 12 km pred cieľom. Van Vleuten však okolo nej neskôr preletela v dvojnásobnej rýchlosti.

Annemiek van Vleuten mala na Clásica San Sebastian silný tím

Napokon 38-ročná Van Vleuten nechala zabudnúť na sklamanie z cestných pretekov v Tokiu, keď v holandskom tíme absolútne nezvládli spoločnú komunikáciu a z víťazstva sa fantasticky radovala Anna Kiesenhoffer. Van Vleuten bola síce z favoritiek najsilnejšia, ale brala len striebro.

„Na olympiáde mi chýbal silný tím. Dnes som však tento tím mala a veľmi som si to užila,“ prehlásila v cieli európska šampiónka.

„Konečne budem nosiť txapela [typická baskická čiapka],“ smiala sa Van Vleuten v cieli. „Víťaziť je skvelé, ale po takomto spoločnom výkone ešte krajšie. Je to skvelé víťazstvo pre Movistar Team.

Clásica San Sebastian 2021 – výsledky žien:

01Annemiek van VleutenMovistar Team3:53:37
02Ruth WinderTrek-Segafredo+ 36
03Tatiana GuderzoAlé BTC Ljubljana+ 1:35
04Sabrina StultiensLiv Racing+ 1:35
05Evita MuzicFDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope+ 1:35
06Brodie ChapmanFDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope+ 1:35
07Pauliena RooijakkersLiv Racing+ 1:38
08Audrey Cordon-RagotTrek-Segafredo+ 1:52
09Erica MagnaldiCeratizit-WNT Pro Cycling Team+ 1:52
10Ellen Van DijkTrek-Segafredo+ 1:52
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár