Arnaud Démare penalizovaný po šprinte. Za „hlavičku“

Paríž - Nice 2021
Arnaud Démare

zdroj: © A.S.O./Fabien Boukla

Arnaud Démare (FDJ) bol penalizovaný na posledné miesto v pelotóne v 5. etape pretekov Paríž – Nice 2021. V samotnom šprinte skončil mimo top 10. Neuspokojivý výsledok sa ešte zhoršil.

Podľa vyhlásenia jury dostal Démare pokutu 500 švajčiarskych frankov (451 eur) a boli mu odobrané štyri body do bodovacej klasifikácie. 29-ročný šprintér je napokon klasifikovaný na 117. mieste.

V predposlednom kilometri sa pri súboji o koleso svojho vlaku tímy Grouapama – FDJ na krátky moment oprel do jazdca Nilsa Politta z BORA – hansgrohe. Po všetkých udalostiach z minulého roka – kolízia na Okolo Poľska, penalizácia Sagan na Tour de France – sa zjavne jury pozerá podrobne na záznam šprintov.

Nie je však jasné, či rozhodcovia si podrobne všímajú každého jazdca, v každej situácii, či len po vážnych následkoch. Tento takmer žiadne následky nemal, ale bol rozhodne nebezpečný. Rovnako v sumáre etapy nie je žiaden komentár o podrobnosti penalizácie a vedúce orgány ako UCI majú ešte čo robiť, aby zakaždým podali jednoznačné vysvetlenie.

Arnaud Démare penalizovaný:

Arnaud Demare
zdroj: Eurosport

Arnaud Démare stále čaká na prvé víťazstvo v sezóne. Vlani bol najúspešnejším mužom pelotónu, tento rok dosiahol najlepšie druhé miesto v prvej etape Tour de la Provence.

Etapu vyhral Sam Bennett (:dqt:). Ír pridal svoje druhé víťazstvo na pretekoch

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár