Arnaud Démare získal prvé víťazstvo v sezóne

Arnaud Démare

zdroj: © A.S.O./Fabien Boukla

Francúzsky šampión Arnaud Démare (FDJ) vyhral nedeľňajšie preteky La Roue Tourangelle. Jednodňovka kategórie 2.1 sa skončil hromadným šprintom, druhý bol Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic) a tretí Marc Sarreau (ACT).

Po viacerých útokoch mierila do cieľa šestica s 25 sekundami pred pelotónom, ale zásluhou tímu Groupama – FDJ bola dostihnutá.

Arnaud Démare:

„Vedeli sme, že budeme musieť kontrolovať preteky. Čakal som na ťažké preteky. Útočili na nás, musel som si dávať pozor aj na kopoch, kde som vedľa seba nemal veľa tímových kolegov. V závere som sa posadil na koleso Nacera Bouhanniho a zvíťazil,“ povedal 29-ročný Arnaud Démare podľa cyclismactu.net.

Vlani bol Démare jazdec s najväčším počtom víťazstiev. Získal ich až štrnásť, medzi nimi štyri etapy na Giro d’Italia. Zo začiatku sezóny však tesne minul triumf v prvej etape Tour de la Provence, neskôr sa mu nedarilo na domácom Paríž – Nice. Až na menších pretekoch v seriáli Francúzskeho pohára sa dočkal prvenstva. Ako líder francúzskej stajne má namierené na Tour de France.

Výsledky La Roue Tourangelle:

Poz.JazdecTímČas
01Arnaud DémareGroupama-FDJ4:52:59
02Nacer BouhanniArkéa-Samsic+ 00
03Marc SarreauAG2R Citroën Team+ 00
04Bram WeltenArkéa-Samsic+ 00
05Simone ConsonniCofidis+ 00
06Biniam GirmayDelko+ 00
07Andrea PasqualonIntermarché-Wanty-Gobert+ 00
08Luca MozzatoB&B Hotels p/b KTM+ 00
09Milan MentenBingoal Pauwels Sauces WB+ 00
10Lorrenzo ManzinTotal Direct Energie+ 00
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár