Belgické klasiky v roku 2021 budú bez divákov

Belgické klasiky v roku 2021 budú bez divákov

zdroj: https://twitter.com/FlandersClassic/status/1361963602350133248/photo/1

Nové nariadenie

Z dôvodu neutíchajúcej pandémie spôsobenej vírusovým ochorením Covid – 19 boli organizátori belgických klasík nútení pristúpiť k ráznemu riešeniu v podobe zákazu zhromažďovania sa ľudí v skupinkách vedľa trate. Tento zákaz organizátori budú uplatňovať na všetkých severských jednodňových pretekoch, počnúc Omloop Het Nieuwsblad a končiac monumentom Ronde van Vlaanderen. A teda belgické klasiky v roku 2021 budú bez divákov.

To znamená, že aj napriek lepšej situácii v porovnaní s jeseňou, čo sa týka počtu nakazených v Belgicku, neuvidíme davy skandujúcich fanúšikov popri významných krátkych stúpaniach, ktoré sú vydláždené mačacími hlavami. Okolie štartu a cieľa bude taktiež uzavreté pre verejnosť. Navyše ochranné prostriedky, ako sú rúška či respirátory, musí mať každý povinne správne nasadené na tvári, ak bude prechádzať, alebo sa zdržiavať okolo trate. Iba skupinky najviac troch ľudí budú môcť byť vytvorené, no i to len na úsekoch trate, ktoré nie sú divácky vyhľadávané.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt jarné klasiky

Vyjadrenie organizátora Omloop Het Nieuwsblad:

„Nanešťastie, súčasná zdravotná situácia nám ešte neumožňuje povzbudzovať pretekárov na štarte v Gente, pozdĺž trate, alebo v cieli v Ninove. A preto vás prosíme, aby ste tento rok sledovali otvorenie klasikárskej sezóny zo svojho gauča. Čiže aspoň raz budete schopní lepšie pozerať otvorenie klasikárskej sezóny v televízii. Minuloročná klasikárska jeseň bola vo Flámsku úspechom čiastočne vďaka cyklistickým fanúšikom. Pomôžte nám tento rok a zažite preteky z pohodlia svojej obývačky.“

Nové nariadenie sa bude sťahovať najprv na preteky Omloop Het Nieuwsblad. Potom aj na klasiky Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen (Naprieč Flámskom), Tour of Flanders, Scheldeprijs a Brabantse Pijl (Brabantský šíp). Zatiaľ ešte nie je známe, ako na tom obstoja ardenské klasiky a monument Paris – Roubaix, avšak hromady divákov vo vytržení  rozhodne nečakajme. Síce sú to práve diváci, ktorí dotvárajú správnu športovú atmosféru, ale horšie by bolo, ak by preteky boli úplne zrušené. Buďme teda radi, že belgické klasiky v roku 2021 budú bez divákov.

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár